Lazada Merdeka!Merdeka! Blogger Contest - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Tuesday, August 29, 2017

Lazada Merdeka!Merdeka! Blogger Contest

Assalamualaikum semua, lagi 2 hari kita akan menyambut hari kemerdekaan Malaysia Yang sudah pun menjangkau 60 tahun. Sememangnya Kita harus bersyukur dengan keamanan negara Kita kini. Yang bestnya Kita sebagai pengguna banyak ditawarkan dengan pelbagai merdeka sale seperti sekarang di Lazada ada Merdeka! Merdeka! Sale (http://www.lazada.com.my/merdeka-sale/) Yang berlangsung dari 25 Ogos hingga 31 Ogos dimana terdapat banyak diskaun hebat sehingga mencapai 80% tau!.

Dan Yang paling best buat  blogger bila diadakan contest khas Merdeka!Merdeka! Blogger Contest Oleh Lazada. Dah lama mama mengidam nak masuk Lazada Merdeka!Merdeka! Blogger Contest sejak nampak ramai teman-teman blogger dah join. Cuma harini je mama berkesempatan nak buat post. Ni first time mama join. Wish me luck!


Sesiapa Yang nak join Masih Ada masa lagi. Sila  klik link Di atas. Ok, tanpa berlengah masa mama nak jawab soalan dari Lazada dulu.

1. What do you love about being Malaysian?
Mama suka menjadi rakyat Malaysia kerana mama berbangga dengan sejarah Malaysia yang membentuk Malaysia sehingga sekarang. Walaupun pernah dijajah tetapi semangat perjuangan tokoh-tokoh sejarah Dan pejuang kemerdekaan amat mama hargai. Selain itu mama suka sangat dengan kepelbagaian kaum di Malaysia yang membuatkan Kita hidup bertolak ansur, berkongsi pelbagai perayaan Dan Yang paling penting kepelbagaian makanan yang lazat-lazat 😀. Selain Tu, mama suka dan bangga dengan keindahan pantai-pantai, gunung-ganang, pulau-pulau Dan tempat peranginan yang Indah Dan semulajadi Di Malaysia.


2. Choose your favorite local brand here : http://www.lazada.com.my/malaysian-brands/ 
Mama memilih Milux. Jangan kata local brand tak bagus sebab mama ada barangan berjenama local Yang tahan bertahun-tahun tau. So, mama memang konfiden dengan Milux.

3. Select two product from that brand that you love. The Article must contain screenshots of the products mentioned.
Milux 2.6 Liter Speedy Air Fryer MAF-1488BK

Air fryer Milux ni memang buat mama telan air liur. Dah lama ngidam nak air fryer. Bagus air fryer tau, Selain jimat minyak (minyak dah mahal Kan) ianya juga memudahkan kita memasak Dan menggoreng. Letak Dalam laci tu, tunggu masa dan siap! Yang bestnya promosi Di Lazada ni diskaun sehingga RM133 tau. Delivery Lazada cuma RM3 je dan siap Ada warranty lagi.

Selain Tu, Satu lagi produk Milux ialah
Milux Portable Steamboat Gas stove KK-2012

Terliur juga tengok portable steamboat gas stove ni. Portable memang senanglah kalau nak pergi piknik nanti. Boleh memasak sambil main air laut. Ececeh dah berangan gitu. Buat steamboat tepi pantai pun ok gak Kan haha..

Ni mama tepek syarat-syarat penyertaan Lazada merdeka contest ni. Senang aje rupanya.

How to Join – Merdeka!Merdeka! Blogger Contest


1. The contest runs from 21 August until 31 August 2017.
2. To take part in this contests, each contestant need to answer to all the questions specified below and write on their post:

 a. What do you love about being Malaysian?
 b. Choose your favorite local brand here : http://www.lazada.com.my/malaysian-brands/
 c. Select two product from that brand that you love. The Article must contain screenshots of the products mentioned.

3. Contestants need to mention Merdeka! Merdeka! Sale (http://www.lazada.com.my/merdeka-sale/)that will take place from 25 August to 31 August (where you can find special discounts up to 80%!).

4. Contestants are required to submit the link to their Article by fill up this form : http://lzd.co/MBC2017

5. Contestants are welcomed to post the article in any language.

6. Winners will be selected at random. 

Prizes – Merdeka!Merdeka! Blogger Contest

 1st Prize: 1 x RM600 LAZADA Shopping Voucher 
 2nd Prize: 2 x RM300 LAZADA Shopping Voucher 
 3rd Prize: 3 x RM200 LAZADA Shopping Voucher 



11 comments:

Words of wisdom