Kau pergi jua Beebee - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Monday, August 14, 2017

Kau pergi jua Beebee

Huhu.. harini mode sedih. Peneman mama Di office dah tiada huhu.. lepas ni tak tau lah nak ngadu nasib Dan nak cakap dengan siapa bila stress buat kerja. Officemate mama.nak belikan ikan baru tapi mama.taknak. biarlah dulu tunggu mama move on dulu.

Beebee... Gambar ni mama ambil last week. Mama tengok perut dia kembung semacam. Macam dah agak dia ni sakit. Sebenarnya Beebee ni anak angkat je. Mama bela dia sebab bapa dia yakni tuan dia tak pedulikan dia. Last2 mama minta izin utk Jaga dia. Lagipun masa Tu baru je mama move on Dari kematian ikan2 gapi mama. Sedihkan bila ikan mati. Setiap Kali Mati mesti taknak bela lain dah. Tapi last2 endup degan ikan lain juga haha..

Beebee ni mama suka dia sebab dia mcm faham Dan pandai main tau. Kalau ketuk2 cermin akuarium dia, nanti dia datang laju2 kat Kita. Pastu kalau dia dah dekat depan mata mama Dan mama continue ketuk2 cermin nanti dia berenang gedik2 depan mama. Bijak dia ni. Kalau makan nak fresh baru masuk Dalam akuarium je. Pastu dia taknak makanan lain Selain satu brand Tu. Ada sekali mama tukar sebab x sempat nak beli brand Tu, related dia x makan you.

Babai Beebee. Pagi tadi mama sampai office dia Masih bernyawa lagi. Nyawa-nyawa ikan org kata haha.  Mata dia pandang je pada mama tau. Kesian sangat. Ada beberapa Kali dia try berenang Dan pergi kt mama tepi cermin akuarium tapi dia xlarat dah. Mama doakan dia pergi dengan senang dan tak Tersiksa.

Persinggahan terakhir. Babai Beebee semoga tenang Di Sana. Terima kasih kerana membahagiakan Hati mama hampir setahun ni ye.

22 comments:

  1. ala siannya....xpe nnt mama beli ikan baru ye...

    ReplyDelete
  2. Alahai.. Sian mama.. Bye bye beebee.. Semoga mama tabah dan berjumpa pengganti yang seohsem beebee..

    ReplyDelete
  3. Ala..tk taula nk pasang mood apa? Sbb to penah bela ikan.
    Moga berjumpa pengganti yg baru ye mama.

    ReplyDelete
  4. Ana kalau ikan ok lg kak. Kalau kucing ke arnab je boleb Kemurungan di buatnya.

    ReplyDelete
  5. sedihnya. walaupun ikan je, tapi bila dah jadi bermakna utk hati kita, of course sedih bila ditinggalkan.

    ReplyDelete
  6. Alaa siannye mama, stay strong okey mama, kalau kita dah jaga haiwan tu rasa syg tu mmg kalau mati pun boleh nangis.

    ReplyDelete
  7. Alaa siannye mama, stay strong okey mama, kalau kita dah jaga haiwan tu rasa syg tu mmg kalau mati pun boleh nangis.

    ReplyDelete
  8. Innalillah BeeBee... Salam Takziah...

    ReplyDelete
  9. I feel you mama huhu...

    Ada pet macam ni boleh jugak buat terapi kan time stress kat ofis. Apatah lagi tengok ikan berenang memang tenang sangat.

    ReplyDelete
  10. aduh akak ni ... pagi2 udah terasa emo lak baca ntry akak nih

    penyayang btl akak... tp yelah benda kita syg kan, msti sedih bila dh takde...
    insyallh pasni bela ikan yg lg lasak kak

    ReplyDelete
  11. sedih pulak baca entry ni..uwaaa...

    ReplyDelete
  12. kalau dh bela lama mesti syg sgt kan..huhu..

    ReplyDelete
  13. Kalu dah lama bela memang terasa sedih sangat...Assalamualaikum, tahniah kerana anda merupakan penerima 1 botol serum rambut daripada saya.. Untuk butiran lanjut, jemput baca entri terbaru saya

    http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/08/top-commentor-julai-ogos-2017.html

    Tahniah sekali lagi...

    Shikin Razali

    ReplyDelete
  14. Sebab tu lah saya taknak bela binatang. takpandai bela satu hal, kalau dorang mati lagii lah tak tenang rasa hati.

    ReplyDelete
  15. Harini Rasa sunyi pula takde Beebee.. kat opis bela ikan je la.. Tq u ols

    ReplyDelete
  16. Agaknya ikan mcm tu mmg tak panjang umur kot MP. Kira lama jugaklah tu kan setahun

    ReplyDelete
  17. Sabar mama. GV doakan semoga ikan comel tu berada di syurga. InsyaAllah. Aamin.

    ReplyDelete
  18. perpisahan memang menyedihkan...tak apa mama beli ikan baru nanti ya

    ReplyDelete
  19. Tu la Kan.. bila dh sayang Terasa perit bila dh xde

    ReplyDelete
  20. kesiannya Beebee. sedih kan kehilangan pet ni.

    ReplyDelete

Words of wisdom