Isnin 4 September 2017 diisytihar cuti umum - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Thursday, August 31, 2017

Isnin 4 September 2017 diisytihar cuti umum

Tahniah kepada kontinjen pasukan Malaysia kerana berjaya melepas sasaran 111 kepada 145 pingat emas di sukan SEA KL 2017. Makanya tadi telah diisytihar Isnin  4 September 2017 sebagai cuti umum.Sempena meraikan kejayaan MALAYSIA. Yahuuu... Proud to be Malaysian.
🇲🇾

Kalau tak caya, ini keratan artikel Dari berita harian

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak mengisytiharkan Isnin ini sebagai cuti umum berikutan pencapaian cemerlang kontinjen negara pada Sukan SEA 2017.
Perdana Menteri mengumumkan demikian ketika berucap pada upacara penutup temasya itu di Stadium Nasional Bukit Jalil, malam tadi.
"Kerana pencapaian kita yang luar biasa, sokongan rakyat berbilang kaum yang padu, pencapaian para atlet kita yang cemerlang, maka dengan ini bagi pihak kerajaan, saya mengumumkan cuti umum pada Isnin (4 September 2017)," katanya dalam ucapan itu yang disiarkan secara langsung di televisyen dan dalam talian.

Cuma, masalahnya sekarang mama tak tau lah syarikat mama kerja ni ambil cuti ni atau tidak. So, buat masa sekarang kena menunggu pengumuman HR lah dulu huhuu..

11 comments:

  1. Yey, akk cutiii..
    Sonok dpt cuti sehari lagi.

    ReplyDelete
  2. Juara suka sea, hari merdeka, hari raya dan tambahan cuti. Wahhh best betul

    ReplyDelete
  3. Mama talipunlah temoat kerja tu. Tanya cuti ke tak. Sepatutnya cutu.

    4 hari cuti ni saya tak tau nak gi mna. Balik kampong beraya sat lepas tu bingung.

    ReplyDelete
  4. Baik hati juga pak jib bgi cuti umum pulak tu.

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah mama pun cuti yeayy..

    ReplyDelete
  6. Tau pasal cuti pun lambat. Nasib baik buka fb baca..kalo x serius xtau

    ReplyDelete
  7. saya pun lambat tau pasal cuti ni sebab masa umum tu dok beraya atas jalan menghala ke kelantan, patu masuk plak area takde line.haha. apa pun, tahniah skuad Malaysia!

    ReplyDelete

Words of wisdom