Sunday, July 30, 2017

Spider-Man: Homecoming

Sejak puasa Dan Raya aritu, mama memang takde kesempatan langsung untuk tengok wayang. Masa puasa memang tak sempatlah, masa raya pulak lagilah tak sempat. Tiap-tiap minggu Ada je open house. So, memandangkan Raya pun dah habis, barulah kitaorang sempat nak.pergi tengok.wayang. lepas ambil report card semalam Kami terus ke mbo Citta Mall, antara tempat favourite tengok wayang sebab tak ramai orang hihi..

Orang lain dah lama tengok movie spider man, Kami baru aje nak tengok haha..

Yang kanan Tu spider kid hihii

Emoji movie.. macam best tapi rasanya bukan tahap sampai nak tengok kat wayang. Cerita Coco movie by Pixar Tu mungkin mama Akan tengok nanti. Sebab tengok trailer macam best je.

Overall,  mama Rasa Spider Man: Homecoming oklah. Patutlah boleh dapat rating hingga 8. Cuma Spiderman Kali nii lebih ringan ceritanya, sesuai dgn usia Peter Parker Yang baru 15 tahun Dalam cerita ni. Dan mama dapat catch banyak juga mesej Yang bagus Dalam cerita ni contohnya bagaimana Peter Parker memaafkan Dan membantu the vulture semasa the vulture Dalam bahaya. Ending dia pun mama suka dimana the vulture juga cover up siapa sebenarnya Peter Parker apabila Ada penjahat lain ajak bergabung untuk bumuh Spiderman.

Dalam cerita ni Spider Man banyak dipayung Oleh Tony Stark. Ibarat Tony Stark tu macam mentor dia lah Kan. Cerita ni kesinambungan Dari captain America 3 kalau tak silap. Kalau salah betulkan  ye sebab mama mmg kompius antara cerita captain America, iron man Dan avenger sebab cerita diorang bersambung-sambung kan. memang. Spiderman Kali ni adalah seperti pencarian Peter Parker Dalam mencari identiti sebagai seorang Yang lebih matang Dan sebagai seorang superhero  confirm lepas ni Ada sambungannya Dan mama pun confirm Akan tengok hihi.

Banyak quote Yang mama suka Dalam Spider-Man Homecoming ni. Ni antaranya (diambil Dari IMDb)..

Ni paling win.. masa ni laaast sekali selepas credit etc Tu. Kitaorang memang suka tunggu sampai habis betul.. last2 keluar captain America cakap ni haha

Steve Rogers: Hi, I'm Captain America. Here to talk to you about one of the most valuable traits a student or soldier can have. Patience. Sometimes, patience is the key to victory. Sometimes, it leads to very little, and it seems like it's not worth it, and you wonder why you waited so long for something so disappointing... How many more of these?
Ms. Warren: [Finds Ned in the computer lab] What are you doing here the dance is going on?
Ned Leeds: Oh I was just um... Looking at... Porn.
Aunt May: [after seeing Peter with Spider-Man suit] What the Fu...
Tony Stark: What if somebody had died? That's on you. What if you had died? That's on me. I don't need that guilt on my conscience. I'm gonna need the suit back.
Peter Parker: For how long?
Tony Stark: For ever!
Peter Parker: I'm nothing without the suit!
Tony Stark: If you're nothing without the suit, then you shouldn't have it.
Peter Parker: I'm sick of Mr. Stark treating me like a kid.
Ned Leeds: But you are a kid.
Peter Parker: Yeah. A kid who can stop a bus with his bare hands.
[Spider-Man shows up at a robbery carried out by men in Avengers masks]
Spider-Man: Wait a minute... You guys aren't the real Avengers! I can tell Hulk gives it away.
Ned Leeds: [to Peter] Can you summon an army of spiders?
Peter Parker: No, man!
Adrian Toomes: [to Peter] You need to understand, I will do anything to protect my family. I know you know what I'm talking about. So don't mess with me. Don't interfere in my business again. Because I will kill you and anyone you care about.
Tony Stark: Can't you just be a friendly neighborhood Spider-Man?
Mr. Harrington: It would be terrible to lose a student...
Mr. Harrington: ...on a school trip...
Mr. Harrington: ...again.
Adrian Toomes: Eight years without any trouble from those bozos over at Stark Tower, and then this little bastard in red tights shows up, and he thinks he can tear down everything I've built. We're gonna put 'em outta business! We're gonna take everything they got!
May Parker: [to Peter] You need to stop carrying the weight of the world on your shoulders.
Peter Parker: I've got to go.
Michelle: Where are you going?
[Peter stares at her]
Michelle: What are you hiding Peter?
[Peter still stares at her, not knowing what to say]
Michelle: [laughs] I'm just kidding. I don't care. Bye.
Spider-Man: I got you!
Karen: This is your chance. Kiss her.
Mr. Delmar: [In Italian] His aunt is a beautiful Italian woman!
Peter Parker: [In Italian] How's your daughter?
Ned Leeds: [to Peter] You were on the ceiling!
Adrian Toomes: The rich, the powerful, like Stark, they don't care about us! The world's changed boys, time we change too!
Adrian Toomes: How many times have I told you not to fire them out in the open?
Jackson Brice: You said to move the merchandise!
Adrian Toomes: Under the radar! Under the radar! If you bring Damage Control or the Avengers down here, we're through! You're out there, wearing that goofy thing like Mel Carbs, calling yourself the Shocker! "I'm the Shocker! I shock people!" What is this, Pro Wrestling?
Mac Gargan: Rumor has it that you know who he is.
Adrian Toomes: If I knew who he was, he'd already be dead.
[Peter's face is turning pale white, after finding out that Toomes is Liz's father]
Adrian Toomes: Hey, you up for some bourbon, some gin, rum?
Spider-Man: I'm not old enough to drink.
Adrian Toomes: Right answer.
[winks]
Gary: [sees Spider-Man] I think I know that guy!
May Parker: [to Peter] I know you left detention today. I know you left the decathlon. I know you sneak out of this house every night and that is not okay. Peter, what is going on with you? You can tell me! Just you and me. I promise.
Peter Parker: I can't make it to the Decathlon next week. I have the Stark Internship.
Michelle: Figures. He's already bailed out on band class and chess club.
Michelle: [Everyone looks at her] I'm not obsessed with him, I'm just super observant.
Gary: Don't make me go down there, punk!
Peter Parker: Spider-Man is not a party trick!
[after punching Spider-Man into a bus using the Shocker Gauntlet]
Herman Schultz: You know, I wasn't too sure about this at first, but... damn!
[from trailer]
Tony Stark: Listen, I know school sucks. I know you want to save the world. But... you're not ready yet.
Anne Marie Hoag: Attention, please! In accordance with Executive Order 396-B, all post-battle clean-up operations are now under our jurisdiction. Thank you for your service; we'll take it from here.
[from trailer]
Peter Parker: [in a car with Tony] So, to become an Avenger, is there like trials or an interview?
Tony Stark: Just don't do anything I WOULD do.
[Peter nods]
Tony Stark: And definitely don't do anything I wouldn't do.
[Peter looks confused]
Tony Stark: There's a little gray area in there and that's where you operate.
Peter Parker: Oh...
Tony Stark: Alright?
[reaches across Peter with his arm; Peter wraps his arms around him]
Tony Stark: That's not a hug, I'm just grabbing the door for you.
[opens Peter's door]
Tony Stark: All right, kid. Good luck out there.
[from trailer]
Ned Leeds: You're the Spider-Man, from YouTube!
[from trailer]
Tony Stark: [after the boat incident] What if somebody had died?
Peter Parker: I was just trying to be like you.
Tony Stark: I wanted you to be better. I'm gonna need the suit back.
Peter Parker: But I'm nothing without this suit!
Tony Stark: If you're nothing without this suit, then you shouldn't have it.
[from trailer]
Peter Parker: So, to become an Avenger, are there like trials, or an interview.
[from trailer]
May Parker: [to Peter] You have to stop carrying the weight of the world on your shoulders.
[from trailer]
Adrian Toomes: [to Peter] I want you to understand... I'll do anything to protect my family. I know you know what I'm talking about.
[from trailer]
Peter Parker: [about Tony] I'm just sick of him treating me like a kid all the time!
Ned Leeds: But you are a kid!




29 Responses so far.

  1. Dh berpuluh2 tahun tak tenguk wayang.

  2. Aiman says:

    betul, cerita superhero Marvel kali ni lebih ringan sikit.

    helloaiman

  3. sedikit kecewa pada aksi yang kurang brutal sebab Peter baru 15 tahun

  4. macam best juga baca review cerita spiderman ni

  5. Saya akan tengok, tunggu ada kat astro axn... hihi

  6. nini says:

    Semenjak yaya wujud belum berkesempatan ke cinema lagi...hihi

  7. baca ayat atas je Mama.. yang bawah2 skroll laju2.. heheheh spoiler TT^TT tak tengok lagi sebenarnya hehehe

  8. Sambungan Avengers 3 sbnrnya..hihi..frust last tu kenapa spiderman taknak join team avengers..kikiki..dahla baju last tony stark buat tu smart gilee..haha

  9. tak sempat lagi nak tonton..mmg ramai cakap mmg best Spiderman Homecoming niii...harap next weekend a ruang utk layan kat rumah..

  10. Iris Myra says:

    Dah tonton masa hari kdua tayangan.. Sbb full house amik midnight.. Tu pn dapat seat depan skli.. Kikii yg x syoknyee i ttdoo skjap..hahah

  11. Wow hebatnya siap ada dialog. Btw cantikla Blog ni kemas je. Suka tengok ๐Ÿ˜๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

  12. pttlah banyak jgk org review kata filem kali nih best, lbh best dr spiderman yg dulu2....
    aiyan pun mcm minat spiderman baru2. nih... tgkla kalau ada kelapangan nnti nk ajak dia nengok wayang

  13. dah berpuluh tahun tak tgk wayang.tambah2 dok kelantan, mmg takde peluang lgsung la nak tgk wayang ihhihi

  14. wah best tengok kartun ni sekali-sekala mmg layan

  15. mamapp says:

    Tq cikgu ieta. Haha kelakar lah iris. Punyalah nakntengoi sampai mcm Tu sekali. Sori sesiapa yg belum tengok Ada spoiler it sini. Ingatkan semua org dh tengok. Sesiapa yg dh tengok Tu jom tunggu yg no 2 puka

  16. alaa tak tgk lagi.. nak tunggu online kat website ler jawabnya..

  17. Saya pergi dengan adik2 saya haritu tengok cerita ni la, uhuhu, saya paling suka yg first.

  18. Semua cakap best cerita ni tapi Nani tak sempat lagi nak pergi tengok. Busy sangat dengan hal lain. Hehehe!

  19. Belum tengok lagi. Nanti nak kena tengok jugak.

  20. Saya suka citer-citer superhero ini.. Untuk release stress..

  21. nurbijen says:

    Salam perkenalan :)

    Kami kali terakhir ke wayang masa boboiboy the movie...

  22. aizamia 3 says:

    Masih mencari ruang untuk menontonnya dengan anak-anak.

  23. mamapp says:

    Ramai juga Yang belum tengok rupanya. Takpelah kalau x sempat kat wayang nanti masuk tv jugak

  24. spiderman xnak join sbb asek kene buli je dgn iron man., huhu2

  25. Dah tengok gak cerita ni..best..santai & rilex..

  26. Sambungan dari Capt America : Sivil War kan nih

  27. huwaaa CT pun xdan nak tengok pape movie.. smpai skrang ni banyak da ketinggalan T T

  28. mamapp says:

    Spiderman xnaknjoin Kali ni. Sebab nak Sambung nx Spiderman Pula Kan . Rai juga yg belum.tgk rupanya

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors