Header Ads

test

Report card mid year sekolah agama

Mama dan ayah syafi baru balik Dari sekolah agama Syafi. Harini Ada report card day. Korang pelik tak kenapa report card day hari sabtu? Mama sebenarnya suka dibuat Hari sabtu sebab very convenient.. at least buat mama la..

Sebenarnya Syafi sekolah agama swasta tapi silibus Masih lagi guna silibus Jais. Basically semuanya sama je cuma kelas takdelah banyak Dan murid pun takdelah seramai SRA. Alhamdulillah serasi Syafi kat sini. Ustaz Dan ustazah semua muda belia lagi. Mengaji pun dengan Ustaz tiap-tiap hari je kat sekolah.

So, result dia mcm Di bawah. Mama dah sugar result dia mesti teruk sikit Kali ni. Sebabnya exam masa bulan puasa aritu. Mama memang takde masa nak buat session dgn dia langsung. Ye lah bulan puasa tau tau jelah kesibukannya macam mana Kan..



So, mama terima je la keputusan ni dgn Hari Yang ok je. Dapat no 6/34 Dan Ustaz bagitau no 1-6 tak banyak beza Dari segi markah.  Isy.. ok ke perasaan mama macam ni hah? Cool sangat ke? Sebab tadi mama menyaksikan seorang ibu marah2 anak dia  depan kitaorang sebab anak dia dapat no 3. Sepatutnya kena dapat no 1. Ntahlah mama memang taknak paksa2 Dan dera perasaan anak mama Tu. Kesian dia dah cukup penat sekolah pagi petang.

Komen Ustaz..
Syafi jarang kena denda sebab dia selalu dengar cakap Ustaz. Bermain dngan kawan-kawan pun bila Ustaz takde Dalam kelas. Bercakao bila perlu je seperti bertanya jika Ada perkara Yang tak difahami Dalam kelas.

Cuma satu je Ustaz minta Syafi improve iaitu keberanian bila menjadi imam. Sebab Ustaz kata dia mcm takut2 atau malu2 Dan jarang volunteer bila Hari imam.

10 comments:

  1. tak apa insyallah better next time.. kipidap kipidap ^^

    ReplyDelete
  2. Cool...hihi...as long as dia dah berusaha, kita pun kenalah redha dgn result dia kan....kalau dia banyak.main jer...ha...tu memang kena bebel la kot...hihi

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah tahniah syafi. No 6 tu pun dah kira sangat bagus tu. Semoga syafi terus berjaya pada masa akan dtg.

    ReplyDelete
  4. Mama, result dia tak nampaklah. Kalau guna laptop mungkin nampak. Laptop saya jem. Kena cari roti nampaknya.

    ReplyDelete
  5. Insya Allah.. mama terima je keputusan ya ni. Adam.tadi mama bawa roti gi blog Adam. Nanti sapu jem eh hihi

    ReplyDelete
  6. ok dah tu mama. zaman sekolah rasanya kena belajar jadi orang. zaman kerja nanti yang lebih penting. hehe. my 2cents je :)

    ReplyDelete
  7. Adoi.. sya tak berape gemar dengan perangai mak-mak yang suka marah anak sebab tak dapat no 1.. Cool je mama ye.. Tahniah Syafi.. Semoga terus bersemangat untuk belajar..

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah... Bagus sgt dah tu...
    Hug tu Syafi..

    ReplyDelete
  9. Selain pencapaian akademik, yang penting pembentukan sahsiahnya.
    Tahniah mamapipie & Syafi

    ReplyDelete

Words of wisdom