Nuffnang bermasalah - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Leaderboard

Friday, July 21, 2017

Nuffnang bermasalah

Sesiapa yang Ada nuffnang Tu mama nak Tanya sikit. Korang punya nuffnang ok tak? Mama punya nuffnang bermasalah dah beberapa Hari. Mama memang suka tengok blog stats melalui nuffnang kerana mama suka tengok referral Dan keywords Yang digunakan untuk reach blog mamapipie. Tapi sejak nuffnang bermasalah ni blog stats terus hilang. Blog stat jadi 0. Kalau Ada pun sikit sangat sekejap Ada, sekejap takde  Terasa macam tak wujud Pula nuffnang Dalam blog ni. Berdebar juga ingatkan nuffnang Makin merajuk dengan mama.

Akibat tak tahan berteka teki maka mama pun isilah borang pertanyaan ke nuffnang. Setelah emailkan no IC Dan Nama sebenar mama, barulah nuffnang menjawab pertanyaan mama. Hmm... Nampaknya kena tunggu lah mereka settlekan masalah ni dulu. Berikut jawapan nuffnang.

Cerita tentang nuffnang ni buatkan mama teringat tentang perkara semalam. Alkisahnya masa bulan June masa mama mula aktif berblog semula, mama terperasan Ada kemasukan duit misteri Dalam account maybank mama. Takdelah byk sangat Dalam rm100++ je. Tapi mmg Rasa pelik sangat kenapa tetiba duit masuk ni? Nak pulangkan semula tak tau Dari siapa.

Persolan mama terjawab bila mama godek-godek akaun innity mama semalam. Tetiba teringat Pula nak check berapa dah earning mama. Rupa-rupanya dia dh bnk in masa bulan June lepas hahaha.. punyalah dah lama tak berblog sampai dah lupa kerenah innity yg suka bank in bila dah cukup haul tanpa bagitau Kita. Nampaknya mama sendiri dah terlupa tentang tulisan mama berkenaan ni Dalam Payment-ke-3-innity

Nak tau apa hukumnya letak ad nuffnang, innity atau seangkatannya Di blog? Meh baca ni Hukum-meletakkan-iklan-nuffnang-google-innity

Ada sesiapa tahu... Selain nuffnang, macam mana Kita nak tau keywords orang guna ke blog Kita ye? Or referral Dari mana?

33 comments:

  1. Mama saya nak tanya pasal benda alah 3 ketul ni la..nak contact mama macam mana yer...wasap boleh dak...hihi

    ReplyDelete
  2. lama dah tak masukkan iklan NUffnang ni

    ReplyDelete
  3. Dah lama tk guna nuffnang..dulu laju dpt BE skrg ni mmg susah..tambah lagi boleh melambatkn loading blog

    ReplyDelete
  4. Nuffnang memg bermasalah..nuffnang sy pun bermasalah. Dh tukar domain blog kt setting still iklan x keluar dan xde stat...still 0

    ReplyDelete
  5. Oh! patutlah memang Nuffnang ada masalah rupanya ingat Mrs.A punya aje.
    Thanks share info ya

    ReplyDelete
  6. Nini, mama dh messaged thru FB nanti tengok ye. Rupanya ramai yg kena juga ye. Google analytics mama x brape reti pakai lah

    ReplyDelete
  7. Iyelah mama...nuff lina punya pun macam tu...stat kosong je...iklan pun xde kuo dah...merajuk kot nuff ni hihi

    ReplyDelete
  8. sama nuffnang problem .. ingatkan kita punya je problem

    ReplyDelete
  9. Nuffnang blog ana pun prob juga. Malas nak cara. Hehe

    ReplyDelete
  10. salam mama..
    yaya mai singgh melawatt... ^_^

    yaya xtau pape psl nuff ni pula..huhu

    ReplyDelete
  11. nuffnang saya pulak ada satu bulan trafik saya tinggi kaw2 compare bulan lain. tapi earning langsung tak dapat untuk bulan tu. rasa dah delete akaun pun ada.geram sangat dengan nuffnang

    ReplyDelete
  12. aah mama, nuffnang ada masalah kot tu, sbb lepas baca mama post pasal nuffnang baru teringat nak cek nuffnang sndiri, memang masalah jugak lah.

    ReplyDelete
  13. sorry mamaa can't help. :(
    dah lama tak gunakn nuffnang ni

    ReplyDelete
  14. saya pernah buat account nuff ni tpi pastu tak reti guna :(
    taktaulah apa jadi dgn nuffnang saya tu

    ReplyDelete
  15. KALAU xboleh dkt nuff,boleh check dkt dashboard je ;)

    ReplyDelete
  16. Saya tak ada nuffnang lah mama. So tak taulah bermasalah ke tidak.

    ReplyDelete
  17. hee~ lama dah xtak layan si Nuffnang ni.. merajuk dah kite..

    ReplyDelete
  18. Ramai juga Yang merajuk dgn nuff rupanya.. sampai sekarang masalah x setel lagi adoyaii

    ReplyDelete
  19. huhuhu nuffnang dh teruk skrg.. byk sgt masalah.. iklan pun kengkadang keluar kengkadang lesap..

    ReplyDelete
  20. dari Hitsat pun boleh tengok trafik dan keyword..

    cuma Google Analatic memberi laporan yang terpernci...

    ReplyDelete
  21. oo nuffnang problem rupanya..ingatkan blog kita yg ting tong..thanks mama share..

    ReplyDelete
  22. Nuffnang saya pun bermasalah jugak... T_T

    ReplyDelete
  23. terima kasih singgah kt blog kite..

    dah lame tak bukak nuffnang hihi..dulu pernah claim duit nuffnang, checknya tak sampai tapi dia tetap potong kite punya earning tu..pastu dah merajuk kbaii dah dgn nuffnang ni hahha

    ReplyDelete
  24. Tahniah mamapp, merasa jugak imbuhan Nuffnang..
    LZ pun ada baca Nuffnang seperti ada masalah..
    Kalau mamapp tak share cerita mungkin kami pun tak tahu sebenarnya ada masalah teknikal..

    ReplyDelete
  25. dah lama tak buka nuffnang. huhuhu
    innity tu macam mana pulak? hihi

    ReplyDelete
  26. rasa iklan nuffnang dah lama takde mama kan. lagi tu iklan baru nuffnang kadang keluar waktu tgh malam. sapa nak tgk iklan time tu. GV dah dua kali kene reject payment ngan nuffnang. dah tawar hati ngan nuffnang kak. huhu.

    ReplyDelete
  27. wowwwww.... innity??? bukan senang dapat tu mama. hebat la mama. mama kan salah sorang blogger terkenal skang nie. hihi.

    ReplyDelete
  28. Saya ada nuffnang tapi tak banyak pun earning nya.. Kikiki..

    ReplyDelete
  29. sy tak rasa kewujudan nuffnang dah..iklan pun macam tak function je...huhu...btw salam singgah sis..wow dapat 100 best tu sis....murah rezeki..keep on blogging ya.

    follow sini...

    ReplyDelete
  30. Haha gv xdelah terjebak. Mama blogger picisan je. Nuffnang nampak ok sikit dah 2-3 Hari tapi xde ad Pula yg keluar. Kalau xde seminggu dua ni nampaknya mama pun nak merajuk dgn nuffnang

    ReplyDelete
  31. Tq mrhanafi.. mama baru tau hihi

    ReplyDelete

Words of wisdom