Harga RON95, RON97 naik empat sen 6-12 Julai 2017 - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad




Wednesday, July 5, 2017

Harga RON95, RON97 naik empat sen 6-12 Julai 2017

Selepas turun beberapa minggu start esok harga petrol Naik Pula 4sen. Takpelah, Raya pun dah nak habis kan. Asyik turun je, nak juga dia merasa untuk naik hehe..

KUALA LUMPUR - Harga runcit mingguan bagi petrol RON95 dan RON97 naik empat sen, masing-masing kepada RM1.93 seliter dan RM2.19 seliter berkuat kuasa esok hingga 12 Julai. Harga diesel pula naik tujuh sen kepada RM1.91 seliter.

Sebelum ini, bagi tempoh 29 Jun hingga 5 Julai, harga runcit mingguan bagi RON95 ialah RM1.89 seliter, RON97 (RM2.15) dan diesel (RM1.84) seliter. - Bernama

15 comments:

  1. Naik balik.nasib time raya ati tu turun..dapat balik kg dan beraya sana sini dengan tenang.kalo x...kena limit sikit kawasan beraya

    ReplyDelete
  2. Lepas raya dia naik plakkan :(

    ReplyDelete
  3. Hmm, hadap jea la kenaikan nie.. =)

    ReplyDelete
  4. X pernah ambil tahu dah kak harga minyak..pasrah je kalau isi...huhu

    ReplyDelete
  5. hurmmm... bila naik jer rasa malas nak drive keta... hahahah

    ReplyDelete
  6. turun naik turun naik..lama2 kita pun dh xkisah dia naik berapa rm dari harga asal sebelum turun naik. taklarat dh rakyat nak marah..redha jerlah..pandai tak????

    ReplyDelete
  7. Emmm.... baik tak payah turun kalau minyak nak naik kan huhu...
    Salam kenal dan Selamat Hari Raya maaf zahir batin ye...

    ReplyDelete
  8. seronok juga..ada naik dan turun..

    begitulah kehidupan ada naik dan ada turun

    ReplyDelete
  9. Naik turun naik turun jela minyak nih

    ReplyDelete
  10. Minyak ni keperluan kan...naik ke turun ke tetap kena guna juga

    ReplyDelete
  11. Lama2 org dh x kisah harga petrol on sebab ni turun ke Naik mmg terpaksa isi juga kan

    ReplyDelete
  12. naik??? redha je la kita. huhu. nak wat cmner. :(

    ReplyDelete
  13. Cici dah lama tak keep track harga petrol. kejap turun kejap naik. pening dah. Yang pasti dah tak sama macam dulu dulu :(

    ReplyDelete

Words of wisdom