Sunday, June 11, 2017

Kerepek udang geragau yang sedap di melaka

Siapa pernah makan kerepek udang geragau. Dikalangan kawan-kawan ayah Syafi tengah viral tentang kerepek udang geragau Yang sedap ni. Kerepek dibuat olah Puan rogayah Di Melaka.

Alang2 balik muo ni mama dgn ayah Syafi mulalah membuat pencarian  kerepek sedap  ni.. uish kalau pasal makanan kitaorg mmg sanggup pergi mencari you.. kitaorang memang suka explore makanan Dan tempat makan Yang best.


Susah juga rupanya nak Cari rumah pn rogayah. Pagi Tu mama suruh adik yg duduk merlimau pergi, tapi dia sendiri pun tak jumpa hihi. Last2 kitaorg decide nak Cari sendiri guna Waze. Huhu waze pun tak boleh jumpa alamat Tu adoyaiii.. nasib baik puan  rogayah angkat handphone. Atas petunjuk dia akhirnya sampai juga kami. Dia siap tunggu depan rumah lagi.

Tu dia, puas hati tengok banyak lagi kerepek udang geragau Puan rogayah. Puan rogayah bina satu rumah kecil khas untuk dia buat kerepek ni Dan juga sebagai stor.

So, kalau.korang nak beli bolehlah ikut direction  ni.. kalau Dari muar ikut Jalan lama, bila lalu depan lorong nak masuk anjung Batu Tu, jgn belok. Drive sikit je ke depan Ada nampak surau Di sebelah kanan Nama surau tu surau al kahfi. Masuk lorong berkat sebelah  surau tu Dan drive sampai hujung.. haa itulah dia.. dah sampai..

Mmg sedap kerepek dia. Selain Dari  kerepek udang geragau, mama pun Ada beli Kerepek santan berlada Dan kerepek lidah buaya. Ni confirm sedap ni. Tengok rupa je pun dah Terasa sedap. Alhamdulillah pencarian Kami akhirnya berhasil hehe..

Kerepek santan berlada

Kerepek lidah buaya

Puan rogayah cerita dia cuma letak kerepek dia Di satu kedai. So, kalau nk beli dgn dia mmg kena pergi ke rumah dia lah ye.

10 Responses so far.

  1. Belum pernah jumpa or rasa lagi.

  2. mamapp says:

    Kena Cuba ni warisan petani

  3. ok..dapat bayang kepek ni sedap..haha..memang kat muar jekla ada yaa...

  4. belum pernah makan ni mama...

  5. mamapp says:

    Mmg sedap lily. Rasa dia balance. Ni bukan Di muarbtapi Di Melaka lily

  6. time2 camni selera pulak tgk kerepek ni.. haisss..

  7. mamapp says:

    Haha bebulan puasa ni tengok apapun sedap lea.tapi ni mmg sedap tau

  8. First time saya dengar nama kerepek-kerepek nie, nanti kalu ke Melaka, Insha Allah, akan dicari..

  9. sedap ke tak adda? hahaha.. hidup geng pemburu makanan!

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors