Header Ads

test

Kisah di McDonald

Opss.. gambar ni aku amik dari mr. google. Menarik plak rasanya..

 

Alkisah.. last Saturday aku gi McDonald dgn Syafi.. dia ni mmg suka ke McDonald sec 3 Shah Alam sebab ada playground. Sebab utama suka pegi sana bukan nak makan sgt.. tapi lebih kepada nak main jer.. Sekarang ni Syafi dah boleh membaca walaupun ada kalanya tak berapa lancar. Kalau gi mana-mana Nampak words ajer dia akan sibuk nak baca..

 

So, semasa parking tu dia ada baca “di buka 24 jam” kuat2..

 

Masa mama beratur nak order, tetiba dia berlari ke arah mama dan bagitau “mama, tgk tu ada tulisan “bahagian ini ditutup”” sambil tunjuk kat signboard atas tangga. So, that’s mean takleh lah dia nak main kat atas tu.. fuh, nasib baik la dia baca signboard tu, kalau tak sesia ajer gi McD.. lastly kitaorg decide tak jd makan kt McD tu.. nak datang semula mlm karang..

 

Dalam kete..

 

Syafi: “Mama, syafi tau nape McD tutup “

Mama: “Kenapa?”

Syafi: “Sebab sekarang ni pukul 2 kan..” sambil tunjuk jam kt dalam keta tu..

Mama: “Memang la.. tapi nape?”

Syafi: “Ye la.. kan tadi dia tulis.. pukul 24 baru dia buka. Jadinye kita kena datang pukul 24 la baru boleh main..”

Mama: Har.. har.. gelak guling2..

 

Tu jer citernya.. the end..

 

 

7 comments:

  1. laaa . hehe . pandai syafi bergurau ye . tapii kenapa mcd tu tutp . kate 24 jam buka /... hmm

    ReplyDelete
  2. Hahahahhaa...jenuh menjawab. Naseb baik dia leh pikir mcm tuh. Pukul 24...hahahahha

    ReplyDelete
  3. Budak2 sekarang...memang adgedebance pemikiran depa..hahaha

    ReplyDelete
  4. BUDAK... ade jer alasan..hehehe ^____^ !

    ReplyDelete

Words of wisdom