Tuesday, August 27, 2013

Kisah di McDonald

Opss.. gambar ni aku amik dari mr. google. Menarik plak rasanya..

 

Alkisah.. last Saturday aku gi McDonald dgn Syafi.. dia ni mmg suka ke McDonald sec 3 Shah Alam sebab ada playground. Sebab utama suka pegi sana bukan nak makan sgt.. tapi lebih kepada nak main jer.. Sekarang ni Syafi dah boleh membaca walaupun ada kalanya tak berapa lancar. Kalau gi mana-mana Nampak words ajer dia akan sibuk nak baca..

 

So, semasa parking tu dia ada baca “di buka 24 jam” kuat2..

 

Masa mama beratur nak order, tetiba dia berlari ke arah mama dan bagitau “mama, tgk tu ada tulisan “bahagian ini ditutup”” sambil tunjuk kat signboard atas tangga. So, that’s mean takleh lah dia nak main kat atas tu.. fuh, nasib baik la dia baca signboard tu, kalau tak sesia ajer gi McD.. lastly kitaorg decide tak jd makan kt McD tu.. nak datang semula mlm karang..

 

Dalam kete..

 

Syafi: “Mama, syafi tau nape McD tutup “

Mama: “Kenapa?”

Syafi: “Sebab sekarang ni pukul 2 kan..” sambil tunjuk jam kt dalam keta tu..

Mama: “Memang la.. tapi nape?”

Syafi: “Ye la.. kan tadi dia tulis.. pukul 24 baru dia buka. Jadinye kita kena datang pukul 24 la baru boleh main..”

Mama: Har.. har.. gelak guling2..

 

Tu jer citernya.. the end..

 

 

7 Responses so far.

  1. haha..blh plk dia pk mcm tu..:)

  2. hahahaha bijak...bijak.....

  3. Nur Atira says:

    laaa . hehe . pandai syafi bergurau ye . tapii kenapa mcd tu tutp . kate 24 jam buka /... hmm

  4. Hahahahhaa...jenuh menjawab. Naseb baik dia leh pikir mcm tuh. Pukul 24...hahahahha

  5. fuzamusa says:

    Budak2 sekarang...memang adgedebance pemikiran depa..hahaha

  6. BUDAK... ade jer alasan..hehehe ^____^ !

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 370000 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..