Header Ads

test

Selamat Hari Lahir Sayangku..

Selamat Hari Lahir buat anakanda tersayang Syafi Fakhriy yang ke 5 tahun.. dah besar anak mama ni.. Semoga “Penawar Kebanggaanku” ini membesar menjadi anak yg soleh, beriman dan bertaqwa.. Semoga diberkati dengan umur yang panjang dan rezeki yang byk..

 

Tak sangka dah 5 tahun gak aku bergelar ibu. Byk gak pengajaran dan pembelajaran yg diperolehi. Semoga Allah memberikan aku kekuatan dan petunjuk bagi memberikan yg terbaik buat anak aku yg sorang ni.. Currently, Syafi suka sangat bertanya itu dan ini.. semua soalan dimulakan dgn “KENAPA..” kekadang tu berulang2 kali gak ditanya soklan yg sama.. terbayang iklan masa raya dulu yg anak asyik Tanya ayah dia ttg burung tu.. aku harap jawapan yg aku berikan adalah yg terbaik dan dapat buat dia lebih faham ttg segala perkara dipersekitarannya..

 

Syafi pn skrg ni sgt suka ilmu esp general knowledge. Contohnya bila aku citer ttg Earth Hour, atau ttg macam mana dia dilahirkan dgn kaedah C-zer (citer mana yg patut je la kan..), pastu camne baby kena duduk dalam perut mama dia selama 9 bulan, kenapa baby kena keluar dari perut mama dia bukannya duduk dalam perut selamanya.. dan lain2 lagi.. nak tau tak, melopong dia dengar.. pastu mesti mata terbeliak dan tgk ajer muka kita sungguh2.. sebab tu aku try sedaya upaya cerita segala yg aku tau kt dia.. mesti dia senang absorb kan.. dia paling suka topic kiamat serta tentang dosa dan pahala.. dah berpuluh2 kali dah kami bercerita ttg ni..

 

Apapun, mama dan ayah doakan yg terbaik buat Syafi Fakhriy kami ni.. Cayang chafi mama neh.. semoga bertambah rajin ke sekolah dan selalu dpt tidur lebih awal ye cayang.. sekarang ni paling cepat pun dia tidur kul 11 mlm.. mana tak ngantuk pagi esoknya kan..

 

7 comments:

  1. alhamdulillah dah besar dah "penawar" ni...hihi...semoga menjadi anak yang soleh ye nak..
    pssssttt.. makna syafi dan syafiah sama la!

    ReplyDelete
  2. thanks ita.. sama rasanya.. syifa pun sama gak

    ReplyDelete
  3. aunti mintak kek sikit boleh..hihihihi..selamat ulang tahun..be good son..dan yang paling utama moga menjadi khalifah Allah yang soleh..berjaya dunia..cemerlang akhirat ye.. :)

    ReplyDelete
  4. thanks ye yati..

    tenkiu yr PC. amin atas doa. kek dah lama masuk perut dah hihi.. nnti syafi simpankan kek yg akan ditempah weekend ni ye..

    ReplyDelete
  5. Happy birthday!...amiin pd semua doa, semoga bahagia dan berjaya dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  6. Happy Birthday .....semoga panjang umur murah rezeki dan menjadi anak yang berguna nanti...

    ReplyDelete

Words of wisdom