Monday, January 9, 2012

Serba salah

Sebenarnya serba salah hati aku ni.. Umur syafi 4 tahun. Kalau boleh aku nak sekolahkan dia masa umur 5 tahun nanti. Tapi disebabkan last month dia ikut cousin dia g sekolah. Last2 dia tanak balik umah, dia kata dia nk g sekolah. Sebab tu le aku masukkan dia sekolah tahun ni..

Aleh-aleh bila dh sekolah ni, nanges2 plak tanak g sekolah.. Huhu ni yg buat aku serba salah. Setiap pagi adalah amat menyiksakan huhu..

Korang rasa camne? Patut kah atau tak patut kan aku teruskan dia bersekolah? Hari ni syafi demam so aku suruh dia duk umah aje. Sikit punye happy kawan tu tau. Esok bermulalah lagi perjuangan aku huhuu...

13 Responses so far.

  1. mula2 kot..lama nanti insyaallah ok :)

  2. pendapat saya..elok tunggu 5 tahunlah..bukan apa taknak bebankan anak-anak kecil bangun pagi-pagi,kemudian balik sekolah takut dia letih sangat..masa ni masa untuk dia bermain-main...esok2 dah sekolah takde can lagi..saya hantar anak sekolah umur 5 tahun..

  3. kalau dalam sebulan ni dia masih macam tu... better ko bentikan jelah adda... maybe dia belum bersedia...

  4. AkMa says:
    This comment has been removed by the author.
  5. AkMa says:

    ce pujuk2 die mama pipie..kate kat die result baik dpt somtin..kasi present la..lama2 mesti die suka skolah...skolah tu seronok tauuuu hehehe :D

  6. Mama Adam says:

    Mula2 je kot. Lom dpt kawan tu. Cuba2 la jenguk2 kenal2 kawan2 kt school tu

  7. mybe awai2 je kot sbb nak sesuaikn dgn keadaan.. jika dh sebulan pun x ok.. mybe blh berhenti kot..

  8. Zie Fauzi says:

    mula2 je kot syafi buat perangai.. nanti2 ok la.. tp kalau tak ok jugak, baik stop.. biar dia nikmati zaman bermain puas2 dulu.. tahun depan boleh hantar lagi..

  9. puanbee says:

    tak tahu nak cakap , tapi semua anak saya disekolah kan ketika umur 5 tahun , sebab ada yg cakap budak2 akan cepat bosan belajar dr kecil ni , tapi kalau dia ke kelar aktiviti tk pe lah ..

  10. Razifredz says:

    4 tahun blm perlu nnt dia bosan sebab kalau tmpt yg sama sampai umur 6 tahun

  11. bagi saya..4 tahun mungkin terlalu muda untuk seorang budak lelaki berbanding perempuan. Kalau boleh carilah sekolah yang macam tuisyen...dia tak boring

  12. bergantung kepada kanak2 tu... anak akak br jer masuk 4 tahun bulan 10 thn lepas... tiba thn 2012 ikut tahun umur 5 tahun...tp prangai mcm umur 4 tahun lg... tp akak antar juga dia ke tabika sbb nak dia biasakan diri dgn persekitaran sekolah...

  13. biasalah budak2.. Kalau dia tak mau
    takper.. stay di rumah dan bukakan
    tv tutor untuk dia.. belajar somthing
    new kat situ.. gd luck

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 370000 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..