Wednesday, November 30, 2011

Joke untuk menghiburkan hati

First of all, thanks ye bagi moral support. I feel better now. Dh boleh tgk baling kosong tu walaupon sekejapan ajer.. apapun life must go on.. aku dpt joke ni FB kalau tak silap.. kelakar abes.. jom baca.. sekadar hiburan time tgh tensen2 ni kan..

 

Situasi sebenar: Seorang nenek pergi ke kedai, membeli ubi dan dilanggar beca lalu mati ditempat kejadian.

 

Buletin Utama – “Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari”

 

Harian Metro – “Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan” ...

 

Utusan Malaysia – “Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?”

 

Harakah – “Kami tiada beca”

 

Malaysiakini – “Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah”

 

Twitter @NajibRazak – “Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkan ubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat”

 

Blog Melayu paranoid – “Keraguan sijil halal ubi mungkin punca nenek mati dilanggar beca”

 

Ibrahim Ali – “Sampai bila kita nak tengok nenek-nenek Melayu mati dilanggar beca akibat ubi orang Cina dan India? Melayu perlu bangun menentang!”

 

Pancaindera – “Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaru David Teo, Beca Gangster.”

 

Mastika – “Misteri penarik beca: temubual eksklusif dengan hantu ubi”

12 Responses so far.

  1. kihkihkih banyak versi tajuk cerita :D tu blom masuk versi tamil ngan cina lagi.hehe

  2. Mama Adam says:

    hahahha.... gara2 pilihanraya dah dekat :)

  3. mmg lawak la entry mama pipie kali ni hehehe ;)

  4. haha.. lawak betul.. hihi

  5. Rozita says:

    nampak kan? kesimpulan.. orang malaysia memang kreatif!

  6. shark says:

    haha..
    ini bakal terjadi kalau mama-syafi jd pngarang paper nnti:p

  7. KesahKu says:

    ya ampun adda..
    aku dah lalok nak tido tp ade ati nak tgk blog ko..
    skali...terbuntang2 mata ha..
    sabo aje lah..hahhhahaha..
    sape la punye idea nih...

  8. kehidupan says:

    artikel yang bermanfaat untuk meningkatkan kualitan keimanan kita,,

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 370000 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..