Wednesday, September 28, 2011

Letupan Empire Gallery, 4 cedera

Terkejut aku dpt email dari mr hubby ttg letupan Empire Gallery di Subang Jaya. Mana taknye, bangunan tu bangunan baru dan terletak betul2 kat tepi federal highway. Aku suka tgk lampu dia yg ala 2 warna bila tgk dari side berbeza.. Tp aku tak penah bersempatan nak berjalan2 kat sana lagik.. kalau nak tau kat situ ada gelungsur yg setinggi 4 ke 5 tinggat. Hoho kalau berani pegialah sana. Tp kalau gelungsur tu pon tersedera dlm kejadian letupan kul 3.40 pagi tadi alamatnye kena tunggu diorg repair dulu la kan..

SUBANG JAYA, Sept 28 — Four people were hurt in an early morning explosion at the Empire Gallery shopping mall here, which was heard from as far away as Bangsar. Eyewitnesses described a scene of chaos, adding police, ambulances and the fire brigade are still on the scene. Police tracker dogs are also there as investigations begin.
Selangor Mentri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim tweeted this morning and prayed for the safety of nearby residents. Subang Jaya assemblyman Hannah Yeoh is also there, he added.
The shopping mall opened last year.
Yeoh told The Malaysian Insider she scrambled to get there after receiving a tweet about 3-something this morning. "The four injured have been taken to the hospital. One broke his leg, apparently," she said.
"The damage [to the building] is extensive. All of the lower floor all the way up to the second floor," she added.
The cause of the explosion is still unknown, she said.
The police have sealed off the area surrounding the mall, causing a severe traffic jam as workers are caught up in the morning office rush hour.

The force is so powerful; the glass panel at the front door of Wisma Consplant is shattered. Yes, it's right opposite of the explosion.

Ini plak petikan dari Utusan Malaysia

Empat cedera ringan dalam letupan dipercayai gas bocor
28/09/2011 11:57am
SUBANG JAYA 28 Sept. - Empat cedera dalam satu letupan yang dipercayai berpunca daripada kebocoran saluran gas di pusat membeli-belah Empire Gallery di sini, awal hari ini.
Mereka yang cedera dalam kejadian pada pukul 3 pagi itu terdiri daripada dua pengawal keselamatan rakyat Nepal dan dua pelanggan rakyat tempatan yang masing-masing cedera di tangan dan kaki.
Ketua Polis Daerah Subang Jaya Zainal Abu Bakar berkata, letupan berlaku di kawasan aras bawah pusat membeli-belah itu.
"Punca sebenar letupan yang berlaku dalam laluan keluar salah sebuah premis di pusat membeli belah itu belum diketahui dan masih dalam siasatan," katanya. - Bernama

4 Responses so far.

  1. Amie says:

    oh.....syukurlah ...jauh dari mala petakla itu...

  2. Puanbee2 says:

    seram kan.. kot2 ade penganas nasib tong gas meletop ..

  3. laaaa...ish bila ni.....nasib tak pergi hari ni..

  4. ishh...skrg ni nk shopping pun org dah fobia yek ... mintak simpang lah ..

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors