Friday, September 30, 2011

Kisah Syafi dan Bantal Busuknya

Gambo kat atas tu masa Syafi umur 4 bulan. Masa ni bantal biru tu lom jadi bantal busuk dia lagi.


Salam semua, aku nak citer sket ttg syafi dan bantal busuknya itu (yg warna biru dlm gambo kat atas ni).. masa syafi kecik2 sebenarnya dia tiada masalah dgn bantal busuk. Yakni dia tak reti lagi membusukkan bantal. Tp bila umur dia dh almost setahun dia mula cari bantal biru tu masa nak tido.. lama2 nampak plak dia tonyoh2 bantal busuk kat idung laa.. kat telinga laa hoho..


 asalnya bantal biru tu adalah bantal aku masa zaman anak dara.. aku jahit sendiri dan amik isinya dari bantal sedia ada. Tak sangka plak boleh jadi bantal busuk.. sarungnya ada tp dh kena campak dgn syafi.. ilang dah.. Skrg ni rupa bantal ni mmg le tak lawa.. dah le tak lawa, busuk plak tu.. huhuu.. so, semalam masa kitaorg gi tesco aku usha kat syafi suruh dia beli bantal baru.. aku bgtau dia


“Kita beli bantal ni, pastu bantal busuk syafi yg warna blue tu kita buang ye? syafi pakai bantal baru tau”


Syafi jawab “OK”


So, semalam masa nak tido tu aku expect la yg dia akan pakai bantal baru tu kan. Bila aku masuk bilik je.. jeng.. jeng.. syafi dh landing baik punya atas bantal busuk dia tu.. aku try la amik balik dan beri bantal yg baru warna oren (dia sendiri yg pilih tau).. apa dia buat? Dia campak jauh2 bantal oren tu dan amik balik bantal busuk dia semula huhu.. isy geram tgk.. korang rasa kejam tak kalau aku nyorokkan bantal busuk dia tu..

19 Responses so far.

  1. hehehe!

    biarkan aje...

    tgk smpai bile die boleh pisah ngan bantal busuk die ;p

  2. Puan Kutu says:

    adeh dah tak boleh jauh dengan bantal busuk tu nampaknya...comel!

  3. si tulip says:

    subhnallah.. comelnya :)

  4. NzA says:

    anak2 camtu adda..ada sesuatu yg akn dijadikan harta kesygan..ttp mama akak awal2 dh pesan sedari anak2 kecil slalu tukar2kan bntal n sarung bntal agar xjadi bntal busuk..Alhamdulilah lima2 anak akak xde bntal busuk....hi..

  5. el says:

    hahaha kiut syafi
    biarlah mama..biasalah budak2 ngan bantal busuk ate mama dia pun cengitu gak dedulu..kanzzz

  6. comel la! weeeeeeeee :D

  7. Jasman says:

    sy kecik2 pon ada bantal busuk jg...xde sapa sangop pegang bantal tu...hehe

  8. sop says:

    Kalau dah letak dgn bantal busuk, mmg x leh lekang. Kalu tak x boleh tido la nampaknya
    anak sop mmg x ajar bantal busuk cuma bantal bucu yg perlu utk azfar.

  9. boleh mengamuk ooo kalau ambik bantal bucuk..hmmmm..

  10. klau dah biasa ngan bantal busuk.. sampai besar ler jawabnya... heeee
    comelnya..

  11. roha says:

    thihihihi gelagat budak kecik ni memang kelakar!

  12. Adda. kakak aku basuh bantal busuk anak dia, heheh kdg2 anak sedara dia pnya pun dia bising suh basuh..la ni rasanya la kan adik ipar aku pun basuh

  13. eerr... akak, kite ade bantal busuk dr drjah 2, umur 8 tahun. sekarang pon msih ade,, umor da 21thun..:D

  14. syiela says:

    Hehehehe harap2 nanti dapat la tinggal bantal busuk tu

  15. bntl busuk mmg spesel..hahaha...

    bntl busuk hanie still ado lg tau kak tp dah diubah rupenye la...jd bntl kecik bby ;)

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors