Friday, May 6, 2011

Taman Rama-rama Melaka.. best

Salam semua, ini adalah entry melalui email. Tp sorry ye sebab ada “notification” email kat bawah ni. Aku tak tau nk buang camne huhu..

Memandangkan ada gak yg tak penah gi Taman Rama-rama ni, aku terpanggil nak wat entry pasal taman rerama ni. Taman ni dekat sgt2 dgn tol Ayer Keroh.. kalau korang nak masuk or just keluar dr tol Ayer Keroh, akan ada signboard warna coklat bgtau direction ke Taman Rama-rama.. korang ikut je signboard tu. Sure sampai.. taman tu berdekatan dgn Philea resort. Philea resort tu pon not bad, nampak cantek sgt dari luar.. mcm bali style.

Taman Rama-rama ni mmg best tau.. sebab kat taman ni bukan ada rama-rama ajer, tapi macam2 pon ada.. kala jengking, ikan, burung, ular, buaya, monyet, bearcat, harimau pon ada tau.. macam mini zoo.. muzium rama2 n serangga pon ada.. penat gak round satu taman ni.. tp berbaloi laa.. bayaran masuk utk dewasa RM8, utk kanak2 3 tahun ke atas RM5. kalau bawak kamera kena charge lg RM3. kawasan tu mmg cantek kalau nak bergambo2.. cuba tgk gambar yg aku tepek kat atas tu. Sori kualiti gambo bukan standing slr ye hehe.. cuba tgk burung yg ala2 merak tp warna putih tu.. cantik sgt ekor dia. Tp kalau terjumpa kt utan maunya kita ingat mcm rambut perempuan plak.. hee seram..

Description yg aku amik dr website ialah spt berikut:

Salah sebuah taman pemeliharaan rama-rama dan serangga yang komprehensif di dunia. Mengandungi lebih daripada 200 spesis tempatan termasuk jenis yang sukar didapati iaitu Raja Brooke dan Birdwing. Terdapat juga koleksi lebih 400 jenis serangga. Peluang untuk anda dikelilingi oleh pelbagai rama-rama yang menarik dan berwarna-warni.

Bayaran Masuk:
Dewasa – RM8
Kanak-kanak (5-12 tahun) – RM5
Kamera – RM3

Waktu lawatan dari 8.30 am hingga 5.30 pm setiap hari.

Untuk maklumat lanjut :

Taman Rama-rama & Reptilia
Ayer Keroh Park
Sdn. Bhd.
75450 Melaka
Tel: +606 232 0033

P/S: Kepada Fara Adura and kengkawan yg nak tau pasal inniy, sila masuk sini ye Tentang Innity. Buat pengetahuan u ol, Innity ni sama cam nuffnang.. kalau nak pembayaran terus ke akaun kita, just msukkan no akaun so nanti dia akan masukkan terus ke akaun. Hopefully dpt membantu ye..



*NOTIFICATION*

This email (including any attachment) may contain privileged and/or confidential information intended solely for the named person’s use only. If you are not the intended recipient (or responsible for delivery of the message to such person) or if you have inadvertently received this email, you should destroy or delete this message and notify the sender by reply email accordingly. All opinions, conclusions and other information in this message that do not relate to the official business of Ultimate Print Sdn Bhd shall be understood as neither given nor endorsed by Ultimate Print Sdn Bhd. Ultimate Print Sdn Bhd accepts no liability for the content of this email or for the consequences of any actions taken on the basis of the information provided, unless that information is subsequently confirmed in writing.

6 Responses so far.

  1. Mrs.Yie says:

    banayk2 binatang yg ada kat dunia ni,ular yg saya paling takut sekali..

  2. rNesZaiNe says:

    Huuaaaa ~~ dah lama tak datang sana :|

  3. BezBuddy says:

    sy org melaka pn xpenah g sane lg..cm best je..nt nak g jugakla...dtg melaka singgahla umah sy :D

  4. oo mimi takut ular ke? mmg ngeri kan.

    rneszaine, dulu mmg selalu pegi sana eh? mmh best tau..

    diea.. oo awak org melaka eh? katne tu. akak org muo. so bila balik kg selalu lalu melaka.. pergilah taman rerama tu mmg best tau

  5. NzA says:

    mesti syafi seronok....

  6. x penah lg g tmn rerama ni...rupanya bkn rerame je...ada gak binatang lain...cam zoo la jgk ek...

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 370000 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..