Kisah sedih Syafi.. - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Sunday, May 22, 2011

Kisah sedih Syafi..

Huhu.. aku dalam dilema ni..sejak diperkenalkan tahun lepas, inilah susu yg menjadi pujaan hati Syafi. mmg dia suka sgt dgn susu Dugro Strawberry ni.. satu hari boleh cecah sampai 6-7 botol susu dia minum..


teringat detik perkenalan Syafi dgn susu ni.. masa tu kitaorg jalan2 kt carrefour.. tetiba ada product testing susu ni.. syafi minum.. dia kata sedap.. pastu 4 kali dia patah balik mintak susu tu lagi dgn promoter tu.. last2 sebab keseganan aku pon belilah satu.. bila bawak balik, dia mmg terus minum dan dh tanak minum susu lain dah...

tp, skrg susu ni dh tak dijual lagi. dh takde dalam pasaran.. uwaa.. stok aku cuma ada sebungkus aje lagi. apakah nasib Syafi lepas ni? Dia dh tak suka minum susu putih dah. susu coklat plak dia takleh minum sebab nanti sembelit.. ayoyo pening kepala aku.. lagi 4-5 hari mau nye habis susu yg sebungkus tu..
korang tau tak kt mana yg still ada jual susu ni? desperado ni..

17 comments:

  1. alamak memang tk pernah nampak pun disini susu strawbery tu mama ...cam no tu erk ?

    ReplyDelete
  2. adoi susah gak mcm tu gak..tak pernah nampak lagi la perisa strawbery ni..cuba call dugro,tanya kat ne leh dpt susu ni..

    ReplyDelete
  3. akak pun tak penah tau ada susu tepung perisa strawberry, kena call comp dugro kalo camtu

    ReplyDelete
  4. la hai...
    ni baru aku tau ada FM perisa stoberi..
    :P

    hhmm.. syafi kene mnm susu kotak dutch lady perisa sroberi la...

    ReplyDelete
  5. cam pernah nampak susu nie kat mall kat batu pahat nie...nnt saya try survey esok..kalau ader lagi saya tolong belikan yerr...cian kat syafi....

    ReplyDelete
  6. huhu mmg susu ni tak glemer kot. thanks ye nak try la u ol punye advise tu. nak try call dugro..

    ieyza, nanti roger ye kalau ternampak.. thanks

    ReplyDelete
  7. lor..edisi terhad plak dah...susah le kalo gitu adda...aku tak penah terperasan plak kehadiran susu ini..nanti aku try intai-intai kat kuantan...

    ReplyDelete
  8. alahai ciannyer syafi....perisa lain dia tak nak....memang jarang nampak perisa strawberry nie...

    ReplyDelete
  9. kat sini takde jual yg prisa strawberry tu.

    ReplyDelete
  10. alahai sian nyer... try perisa madu lak...kot2 dia berkenan

    ReplyDelete
  11. cube try call
    call us at 1 800 38 1038(DUMEX Malaysia care line)

    ReplyDelete
  12. dulu aku pernah nak try kat kimi tapi tak jadi sebab dia dah tulis limited edition kan... selalu limeted edition ni kejap je ada... rupa2nya betul ek...kesiannya syafi adak... ko try call dumex la tanya..

    ReplyDelete
  13. Uiks betol ke tade da? Pelik gak. Sian dak ensem tuh. Huu. Sofea mam dugro coklat. Harap2 coklat tade jadi camtuh eh
    Btw rindu nak ngedate ngan adda huu

    ReplyDelete
  14. dear...confirm ader kat carrefour, td waktu lunch dah survey...nak baper bungkus coz rasanyer cam tinggal dalam 10 bungkus jer...sebungkus around rm21-rm22...x ingatlaaaaa...kalau nak call yer...nnt iza tlg belikan....012-7275846

    ReplyDelete
  15. tadik dh kol pihak dumex diorg kata mmg dh takde.. ieyza, thanks ye. nanti i roger :)

    ReplyDelete
  16. knapa dh xkluar produk susu camtu adda????? kesiannya syafi....hu..

    ReplyDelete
  17. lorhh..hmm..try lg kak cari kat mne2..

    ReplyDelete

Words of wisdom