Saturday, April 2, 2011

Telatah syafi bila sambut mama pulang dr work

Aku nak citer sikit telatah budak kecik tu bila sambut aku balik dr keje.. mmg mencuit hati dan menghiburkan sungguh.. aku tau dia rasa gembira sgt bila aku balik tu yg jadi cenggitu.. kalau hari isnin lagi la excited almaklumlah sabtu dan ahad kan berkepit lama dgn dia.. ha berikut adalah antara syle dia sambut aku. jgn lakukan di rumah ye haha

 saje je tepek gambo yg tak berkenaan ni hehe

1. Aksi terlompat2 antara sofa ke sofa sambil ketawa dgn excitednyer.. ini lompat bukan sebarang lompat. lompatan 40/km sejam tau.. laju oo.. 

2. Aksi meluru ke pintu pagar tanpa sempat aku buka dia dh tunggu. pastu bila aku dh buka dia terus lari2 keliling aku sampai aku pun naik pening.. bila aku dukung n peluk dia baru diam sket.. muka mmg tak lekang dgn senyum..

3. Aksi menyorok dalam langsir pintu sliding.. pastu dia tunggu aku buka langsir tu pastu mulalah dia terkinja-kinja haha..
4. Aksi menyorokkan muka disebalik bantal pastu tunggu aku main cak cak dgn dia. bila aku alihkan bantar dia menjerit2 pastu nyorok balik. ulang hinggan 4-5 kali haha..

5. Sama seperti no 4 tp kali ni nyorok dlm selimut plak..

6. Aksi berlari sekeliling ruang tamu secara non stop. padahal aku baru je nk kuar dari keta.. bila aku tangkap dia baru dia diam..
haa. tulah antara aksi lagak ngeri syafi.. mmg bila kita balik dgn badan penat2 terubat gak rasa penat tu.. hmm.. kalau jd aku gi co trip 5H4M nanti tak tau la camne budak ni kan.. paling lama aku penah tinggalkan dia pun 3H2M huhuuu


17 Responses so far.

  1. dah seharian tak jumpa,mestilah rindu...

  2. sikecik pun camtula, baru sampai aje, dia dah siap tunggu kat depan pagar, siap citer macam2, dia kena cubit ngan tok ayah le, dia makan roti canai le, macam2, letih pun tetap kena layan, nanti ngamuk lak

  3. zih@n says:

    memang gembira sesangat la tu... =)
    msti kita pn jadi tak sabar nk balik jumpa dia..=)

  4. (gembira tak terkawal.)

  5. lucu sangat lah anak nya..pasti senang lah, pulang work di sambut sama anak kita.

  6. apik pehe says:

    xper kak..kak kena ajar dia berdikari..huhu

  7. haha banyak nya aksi si cumil ni.... sonok kan? nurul lame tak memain dengan budak kecil yang aktif2 ni...huhu

  8. Atiey says:

    bila anak seronok camtu..hilang penatkan???

  9. wah happening...hhehe comelnya....

  10. hah seharian tak jmpa mmg rindu banget dia.. sama la dgn mama dia. rindu tak terkata..

    agakny2 anak2 korang pn sama kan.. telatah diorang buat penat tu terubat gak.. celoteh tak abis2 hihi

  11. Puanbee says:

    huhu sedih kan kalau kena tinggal anak , mudahan2 dia ok je lah!!

  12. ni x sbr nk tgu ank kecil ni keluar.mst dia sambut me mcm tu jgk nanti..weee berangan jap..

    saya dpt bygkan semua aksi2 tu..kita gitu jgk kot dulu2..tp sambut abah jela..umi x keje

  13. Rozita says:

    hui...dahsyat cara dia sambut ko tu..

    tu tanda nak kena ada adik...hehehe...

    jgn x caya tau ni ramalan yg sgt betul...

  14. mmg seronok sgt bila anak sambut camni.. rasa bahagia tak terkata.. yuyu, nanti baby dh keluar n sebaya syafi mesti mcm ni gak dia sambut yuyu balik..

    ita, wah wah.. pandai ko yerk

  15. ^effa^ says:

    hmm comelnye syafi.. geram2.. tak sabar nak tunggu my baby kua pulak.. hihi

  16. jgn riso effa sure anak effa lg comey dr syafi. semoga selamat semuanye dah dipermudahkan nanti yer

  17. ^effa^ says:

    hopefully comel cam syafi, tapi tak tau gegirl ke boy.. ptg ni nak g scan.. mintak2 die tunjuk anu die.. hahaha

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 370000 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..