Header Ads

test

Wajah kembali berseri


Bagi mereka yang sering kelihatan pucat, ambil beberapa ranting daun
inai dan rebus sehingga inai tersebut mengeluarkan air rebusan  kemerah-merahan. 

Biarkan ia sejuk dan letakkan ke dalam gayung atau besen. Amalkannya sebagai air basuhan muka setiap pagi.

15 comments:

  1. basuh ye,,
    ada orang kata suruh tumbuk2 inai tu pastu ambik sikit makan..'
    tak boleh nak telan rasanye.
    kalau bsuh muka boleh la..

    ReplyDelete
  2. wahhh... nice tips sis.. though sy x nmpak pucat sbb berkulit gelap.. keh3... but boleh dicuba ni ;)

    muchas luvas, wawa~* secretwhisper.net

    ReplyDelete
  3. mmg ada org suruh makan. cuba lah mana tau berkesan.. rasanya akan berkesan. tp kalau tak sanggup mkn boleh lah cuba petua ni.. basuh je kira ok la kan..

    wawa, mana ada gelap. akak tgk ok jer..

    ReplyDelete
  4. waaaa petua petui ni..hehe..alang2 dh amik daun inai.bole pakjai inai dijari..ekekek:D

    ReplyDelete
  5. thanx info ni mama..qaseh 2 hari lepas pengsan kat bandar..n then muka mcm lesu dah ...nnt try buat huhu

    ReplyDelete
  6. boleh try ni walaupun tak tahu mana nak cari daun inai ni.. Thanks yer..

    ReplyDelete
  7. ada lagi..air tu diminum
    saya pnh try..ok la
    kata kawan saya lagi..
    muka nampak lebih berseri-->kemerah-merahan
    kakak kpd kawan saya amalkan sebelum dia bersanding...mmg nampak lain lah
    boleh la cuba =)

    ReplyDelete
  8. wah mahir petua yer... tapi kalau untuk orang laki inai ni penting masa nak akad nikah... hahahaha tanda dah kawin la tu


    JEMPUT BERKONGSI PENGALAMAN DI BLOG SAYA
    Bagaimana anda menguruskan uri setelah isteri bersalin?

    ReplyDelete
  9. betul suziey kata org sambil menyelam minum air kan..

    qaseh, awat sampai pengsan tu. kurang darah kot ye.. cubalah petua ni. take care ye..

    zmah n hanis, jom lah cuba.. takah pakai mahal2 cuma kena cari daun inai aje. kalau kt kg senang nk cari. kalau kt bandar ni tak tau laa..

    myra, wow thanks ye bgtau.. kalau tau awal2 dulu bolehlah minum sebelum bersanding huhuu..

    sumpit, takdelah mahir sgt. sekadar berkongsi apa yg dibaca dan diberitahu..

    ReplyDelete
  10. memang salu pengsan mama..huhu plg teruk 8jahit atas kepale..xtahulah knape..doc ckp xde pape...huhuhu...

    ReplyDelete
  11. leh cuba la petua ni. mnarik le. ^^

    ReplyDelete
  12. nak try 2 bulan lg nak sanding.,hehe

    ReplyDelete
  13. nak try 2 bulan lg nak sanding.,hehe

    ReplyDelete

Words of wisdom