Header Ads

test

syafi jumpa dentist

Assalamualaikum semua.. meh sini aku nk bgtau.. arituh aku balik kampung, aku berkesempatan akhirnya membawa syafi berjumpa doc gigi. alhamdulillah.. semuanya berjalan dgn lancar. byk  gigi bhgn bwh syafi telah berjaya ditampal... syafi ponn rilex aje. tak takut pon dentist. walaupn sebelum tu masa kitaorg sampai telah disambut oleh sorng anak cina yg menangis2 selepas gigi dicabut (dgn utik kapas dlm dlm mulutl nampak darah lg. eee...)

17 comments:

  1. cool la syafi...steady jer dia...hehehehe...

    ReplyDelete
  2. cool jer... kalau anak saya da lama cabut... baru tengok jer dentist tu dia dah nganga sakan huhu

    ReplyDelete
  3. ya begitu donk syafi...
    biar giginya sehat

    ReplyDelete
  4. teringat zaman saye tecik2 dulu...huhuhu

    ReplyDelete
  5. huhuhu anak ai xbg kerjasama langsung kt doc..gigi atas dia dh rosak dh..doc tu pon bg pkai cermin mata itam mcm syafi...silau..

    ReplyDelete
  6. good boyyy....!! cool n hensem
    anak2 akak pun suka kalo g jumpa dentist, tp akak dulu masa kecik2 siap meraung kalo nak bwk jumpa dentist, pasal tu la dari awal lagik akak dah ajar anak2, jgn takut kalo nak g jumpa dentist

    ReplyDelete
  7. relax jer syafi jumpa dentist .. anak akak mcm tuu jugak .. hehheh bagus kan budak2 nie .. nak2 kalau dentist tuu bagi gula2 :)

    ReplyDelete
  8. mak eiii...siap pakai rayban lagi.stylo...

    ReplyDelete
  9. Steady je dia...kalau akak dah gigil tangan.

    ReplyDelete
  10. stylo 2 syafi g jumpa dentist..cool ja..hihi

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah dipermudahkan nk hmpa dentist ni. lepas ni kena jmpa lagi sebab bahagian atas gigi dia tak tampal lagi. byk woo.. ada baiknye kita dedahkan siap2 n jgn bagi dia takut dgn doc kan..

    spec itam tu mmg dia pakai dari start keluar keta lagi..

    ReplyDelete
  12. Aduh... saya fobia sangat kalau nak jumpa dentist.. siap muntah2 lagi takut air tu masuk kat kerongsong..

    ReplyDelete
  13. aiseh steward, dasat tu bunyinye.. just imagine its for our own good je.. kalau takmo jmpa doc gigi kena make sure gigi cantekk ar

    ReplyDelete
  14. Apa buleh buat.. memang takut kalau dr masukkan alat dalam mulut tu.. memang muntah2... Lepas tu allergy terus nak jumpa dentist.. kalau dia bagi pengsan dulu, mungkin berani la.. sedangkan buat MOS (Minor Oral Surgery) hari tu pun buat under General Anesthesia.


    www.stewardjohn.com

    ReplyDelete
  15. setiap org lain2. steward pn nampaknya amat fobia sgn benda yg dimasukkan kt mulut, ada member plak sgt fobia dgn mata. hehe

    ReplyDelete

Words of wisdom