Tuesday, November 16, 2010

Perkembangan terkini Syafi

Dah lama rasanya tak update ttg syafi. kekadang tu aku terasa yg perhatian aku pada dia sedikit kureng.. maybe sebab dia dh besar dan dah tau bawak diri, Ataupun dia dah ada fikiran dan keinginan tersendiri, so tak boleh asyik nk dengar ckp mama dia ajer. byk kali gak dia tak mo dengar kata skrg. agaknye dh mula notti kot.. aku faham.. asal jgn jd jin notti udah le hehe..

w/pun aku rasa cam ada kekurangan tp pada hubby, aku dh terlalu manjakan syafi. sampai dh agak spoil. aisey men. camne lak ni.. hihi.. mmg aku akui kekadg tu mmg dia terlalu manja. tp spt yg aku selalu bgtau pd hubby, sapa lagi kan nak aku manjakan. dh ini satu2nye anak aku.. betul tak?

terkini, semalam aku baru wat operasi, belikan syafi tilam baru (takde kekuatan nk suruh dia tido atas katil. lasak yg amat tuh..) cadar n karpet baru pon kitaorg dh belikan td. kitaorg nk set up kan tempat tidur utk syafi. skrg ni dia dh tanak tidur dgn mama n ayah dia lagi. selalu mlm2 bila dia terbangun, dia akan pindah tidur kt tilam kecil sebelah tempat tidur kitaorg. kesian dia.. so, kami decide nk set upkan tempat khas utk dia. maybe dia nk privasi dh kot. budak dh besar kan.. nanti tgk la camne dgn budak ni..

w/pun tidur asing tp kitaorg still tdo bilik yg sama. nak wat camne kan. duk dgn in laws tak dpt nak nolong huhuu..

cuma yg kureng sket, syafi ni dh tak rajin cam dulu. dia dh pandai say NO. kalau dulu suruh wat apapun dgn rajinnye dia buat cth kemas mainan.. tp skrg dia ada option lain lak iaitu tanak buat. hii camne eh nakk wat dia dengar kata?

4 Responses so far.

  1. nza says:

    gitulh kasih ibu adda, marah2 pn ttp syg n manjakan anak....cuma trkdg kita marah cz nk displinkan anak tu...sedari kecik la mrk kena latih disiplin....

    Bagus la kalu syafi dh pndai nk brdikari n nk tidur asing2 camtukn....

  2. adda says:

    tu la kak nza. alhamdulillah. sebab ada budk yg kena usaha lebih sket nk suruh tido asing. syafi ni nampaknye sendiri mau buat.

  3. seronok baca kisah anak2 ni.. gelagat mereka sangat menghiburkan hati..

  4. adda says:

    betul tu hanis. kdg2 release tension tgk diorg ni. tp kdg2 tu bertambah tension pn ada gak kan haha

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 370000 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..