Tuesday, October 19, 2010

Syafi kena asma & dpt earning innity lagi

Harini aku cuti setengah hari utk bawak anak aku tu gi klinik n jadi nurse kt umah.. syafi start kena semput semalam... tetiba ajer.. tak tau la apa yg dia makan atau apa yg dia main.. apepun aku suspect mesti ada penyebab dia semput. sebelum ni kalau ikutkan pengalaman aku dia takleh makan dark choc, minum ais atau makan gula2 byk sgt. kalau buat tu alamatnye cepat aje kena semput.. yg aku perasan 2 hari lepas ada dia mkn buah dokong.. sebab tu ke?? walau apapun aku harap anak aku tu cepat sembuh..

setakat ni kena amik nebulizer setiap 4 jam, n doc bg ubat cair kahak/lelah, ubat batuk n antibiotic amoxyl. hopefully ada improvement.. masalahnye budak kecik tu takleh duk diam.. lepas neb dia akan ok. tp bila balik rumah duk terlompat2 n berlari2 pastu semput balik. bila suruh duk diam, dia buat tp sekejapan aje.. huhuu...

ok, dh abis citer pasal semput syafi. aku nak amik kesempatan ni utk mengucapkan terima kasih kpd pihak innity yg telah 2 kali memasukkan earning aku yakni pada 22/9 dan 14/10 (selepas check transaction history baru tau ada duit masyuk :)).. tak ingat dah ni earning yg ke berapa.. anyway thanks kepada innity ye..

7 Responses so far.

  1. nza says:

    kesiannya syafi..akak dpt rasakn camne siksanya bila kena asthma attack nie..kami senasib la nie.hu....

    mayb gak cuaca skrg nie yg xgitu elok....moga syafi cpt smbuh....

  2. Nurhayati says:

    alahai siannya syafi.. susah hati kita kan tgk anak tak sihat.. moga cepat sembuh yer..

  3. sian syafi, mungkin buah dokong tu...mama pernah dgr buah tu leh trigger asma & org kata buah tu bisa...

  4. adda says:

    kak nza, maybe cuaca kot sebab panas sgt2 skrg nih..

    yati, mmg risau kan bila anak sakit camni. tak tau nk watpe

    mama kembar, tu la semalam jmpa doc homeopati dia kata buah dokong byk getah. dia sendiri makan pon leh kena asma huhuu..

  5. SYaMiLa says:

    syafi kena asma ke..siannya...moga segalanya selamat la yea..

    Recent Post "Cik T Makan T"

  6. adda says:

    yup, kena asma attack disebabkan makan buah dokong huhuu.. lhamdulillah arini dh ok

  7. saya afi. says:

    buah dokong tu sejuk. sbb tu jadi trigger for asthma attack syafi kot~ pape pon hrp2 syafi cpt sembuh and asthma dia pon hilang seiring usia :)

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors