Sunday, October 10, 2010

Petua nak Turunkan berat badan


Ini antara koleksi petua utk kuruskan badan.. marilah cuba. mana tau berkesan.. takrugi apapun kan..
Bagi sesapa yang menghadapi berat badan yang berlebihan, tumbuk halia hingga lumat. Perah dan ambil airnya. Biarkan selama 10 minit supaya patinya mendap. Setelah itu, ambil airnya dan campur dengan sebiji telur ayam kampung. Bancuh hingga sebati dan letakkan sedikit madu lebah. Kacau lagi hingga sebati. Amalkan meminumnya seminggu sekali.

haa.. amacam? ada berani? kena cari telur ayam kampung la lepas ni..

14 Responses so far.

  1. Ya ALya says:

    halia n madu tu boleh lg telan,tapi kalau telur ayam kampung,rasa nak uwekkkkksss je la....

  2. Dhiaqiud says:

    erk..telur mentah??? dh rs geli tekak nih...biarla x kurus pun..hehehe..

  3. minum air 6-8liter sehari..
    air ialah bahan bakar bg lemak..cuba la..

  4. SYaMiLa says:

    telur ayam kampung ke....mmg tk leh nk telan la...

  5. cik paro says:

    alamak..
    petua ni boleh jadi ke??
    loya rasa tekak..

  6. adda says:

    hihi sebab tu la ckp ada berani kaa? petua ni ambil dr majalah m. wanita.. tak tau la org yg kasi resepi ni kompem betul ke idak keberkesanannye..

    ahmad naim, setuju dgn awak.. air kena minum byk22

  7. zmah says:

    Berpuasa pun boleh...

  8. aisehman... telur mentah? mama konpem tak leh telan nih... takpalah mama maintain montel lah camni haha

  9. Cikidong says:

    tolong bagi petua untuk naikkan badan semahu-mahunya untuk apak cikidong :D

  10. adda says:

    zmah, setuju sgt.. posa pon leh turun gak tp kena jaga makan masa buka laa

    mamakembar3 hihi i pon tak larat.. ada sapa berani ka? kalau zaman dolu2 diorang berani sket

    cikidong.. nanti ye akak cari petua utk tambah berat badan.. minum susu weight gain tak berkesan ke?

  11. alieff says:

    err.... biler sampai tang telur kampung yg tak masak tu yang dah tak ley handle... huwaaaaa!

    *puasa turun 5kg! raya kedua je dah cover balik 5kg yang hilang... haha..hampeh!*

  12. Wow..menarik nih..
    i kene cube..

  13. salam pagi adda,

    kalo telur ayam kampung di tukar kepada ayam biasa nih..leh tak..susah le nak cari telur ayam kampung..

  14. adda says:

    alieff, tu la tang nk kena mkn telur mentah tu yg lemah tu hihi..

    nurazzalea, kalau dh cub nanti bgtau la berkeasn ke idak ye..

    shila, rasanye better telur ayam kg sebab kalau telur ayam telur tu dh kena inject mcm2.. rasanye laa

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 370000 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..