Header Ads

test

CONTEST! One Day I will be a fulltime at home mother

Jom kite beramai2 join CONTEST! One Day I will... by hidayah. kalau nak join just klik kat gambar ni yek..


rasanya mostly semua ibu2 kalau boleh nak membesarkan sendiri anak2 kat rumah kan..termasuklah diri aku sendiri. tetiap pagi nak tinggalkan anak rasa macam susah sgt. bayangkan hampir 12 jam setiap hari kita kat opis, termasuklah perjalanan pergi-balik semua.. lagi 12 jam lagi baru ada kat rumah. tolak 7 jam tidur, 2 jam mandi, uruskan nak, basuh baju, masak.etc kita cuma ada 3 jam aje utk spend masa dgn anak. jgn cakap lagi la bila badan dah penat lepas balik kejer, dah tak larat nak bermain dgn anak.. so, rasa cam rugi sgt kan masa yg ada tak dpt tgk anak membesar dpn mata.. 
insya allah aku skrg tgh cuba nak usaha cari peluang utk bekerja dari rmah. boleh spend time dgn anak. kalau nk tambah anak pun takde halkan :) nak suruh org jaga pun kena byk wat homework gak. sebab skrg byk gak kes2 budak meninggal semasa dalam asuhan pengasuh.. didera sampai mati pn ada. nauzbillah mintak2 jgn le terjadi kt anak kite kan..

6 comments:

  1. What a nice thought.. SAHM is a good dream..

    Thanks for entering the contest :)

    Good luck!

    ReplyDelete
  2. salam.buatlah yg patut dan menggembirakan..moga ceria2 selalu

    ReplyDelete
  3. dah follow blog ni, hope follow me back.. if done, thanks so much.. caca..

    ReplyDelete
  4. thanks hidayah.. sal, kak yong n almy, doa2kan le jadi kenyataaan yek. baru je semalam syafi cakap "mama keje kat sini" dgn tegas sambil tgn tunjuk bilik kitaorg. nampaknye syafi pun teringin mama dia jadi SAHM

    ReplyDelete
  5. aku pun kalu bole nk work from home adda..

    ReplyDelete

Words of wisdom