Tuesday, February 2, 2010

I am sorry sayang

Aku terasa bersalah dgn anak aku.. syafi ni mmg jenis lambat tido. selalu dlm kul 12 dia akan tidur malam. tp lama kelamaan dh jadi kul 12.30 kekadang tu sampai kul 1 pagi baru nak tido. sampailah last week. seminggu dia tidur lewat. kul 2 pagi!! aku ni pegi keje sampai dh jadi zombie kg pisang dah.. lastly, semalam aku decide nak put a stop to that..

so, kul 12 am aku dh mula tutup lampu.sebelum ni mmg dia x suka kite tutup lampu bilik kalau dia x tido lagi. tp kali ni aku nekad. aku nak suruh dia tidur awal. memula tu dia nangis gak, aku terus wat kan susu dgn harapan dia boleh lah tido. last2 aku yg tertido. dlm kul 12.40am aku terbangun. anak tercinta aku tu tgh asyik duk pukul muka aku dgn bantal kecit dia. sakit gak. aku buat derk ajer.. last2 dia mcm mengamuk... sia tendang2 ayah dia kt sebelah plak.. ni 1st time aku tgk dia camtuh.. lepas tu dia sepahkan plak sumer mainan n bantal2 n segala bear2 dia. dia pura2 tidurkan bear2 dia smbil baca zikir yg selalu aku baca sebelum dia tidur. kuat plak tuh..

bila aku nk ckp dgn dia, dia x layan dah. merajuk la tuh.. last2 dia baring, aku bg susu lagik.. baru dia tido.. sebelum dia tdo aku dh minta maaf byk2 kt syafi. mama buat ni utk syafi jugak sayang. sorry yek.. syafi tido kul 1am tadik. alhamdulillah. harap2 rajuk dia x panjang

10 Responses so far.

  1. eheheh!! same la ngan ieda jd zombie jap, ehehe!! cutelah dia baca zikir kat teddy dia, bijak2! :)

  2. aduhai syafi...

    da pandai merajuk ye sayang... tak elok la kalo sayang lambat tido... tp, bijak betul die tidokan bear² ngan zikir²...

  3. nza says:

    lambatnya syafi tidur...kak nza mmg dh tetapkn semua ank2 mesti tidur pkul 9.00mlm..dr kecik kak nza dh latih..tutup lampu, tutup pintu n mmg xde TV mlm....sbgi ibu kita trpaksa thn hati bila mula2 mrk mcm xleh trima...alhamdulillah lama2 mrk dh trbiasa dgn keadaan tu.

    Sabor jelh adda...

  4. Mrs. Adz says:

    alahai..sama la macam eisya..selalu gak paksa dia tido..hihii

  5. kena praktis nih....jgn layan sangat nnt sampai besar susah nak tido...anas dah terbiasa dari lam pantang lagi tidur awal paling lewat pun kul 9 lebih2....

  6. Alahai anak teruna ni dh pandai majuk yer..mesti comei jer dia majuk2 time tuh... :)

  7. adda says:

    salam, thanks for comments. nampaknye kena bertegas sket lepas ni. dia pn dh besar kan. kena terima kenyataan gak ler.. kekadang tu x smpai ati nk suruh paksa tido. sebab time mcm tu la dia nk spent masa dgn kite. tp kalau dh sampai jd zombie susah jugak.

    syafi n bear dia mmg camtu.. kalau dia minum susu dia akan suap bear sket huhuu.. arituh mulut comot mkn coklat cium bear, abis bear kotor..

  8. hajarus says:

    alololo.. pandainyer syafi siap bacakan zikir kat teddy bear... :)

  9. alolo..cian dia merajuk ye..mmg anak mummy!:)

    nani kalau nak hafiy tido awal..biasa tidokan dia tghari dalam sejam dua je..sure mlm dia ngantok awal

  10. KesahKu says:

    adda..
    nak train anak tido awal ni kene keras ati tau...
    ammar mmg aku bagi sampai kul 2200 paling lewat dia tido.
    ari cuti, suka ati..
    tapi...
    memula nak bagi dia tido awal tu,
    kesian gak..tapi utk kebaikkan dia jugak..
    xpe adda..memula aje tu.
    cuma..jangan drastik sgt..
    mula2 kul 12, esok 11..gitu la..then ko kene menten kan..kul bape ko nak bg syafi tido.

    gud luck wokeh.

    p.s. comeyy aje syafi majuk...hehehe

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors