Friday, November 13, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby in NATURE Contest

Dah lama tak join contest ni.. w/pun tak penah merasa menang tapi aku tak kira.. nak join gak hahahahaha..



ok, thanks to http://www.mombloggersplanet.com/ kerana menganjurkan Cutest Baby Photo Contest ini. aku mmg suka nature2 macam nih.. ye la sejuk pandangan kan..
__________________________________________________

For those who haven’t win from the previous contests, it’s time to try again. You could be in the running to win monthly prizes courtesy of PhotoBookMalaysia and AliceWonders.


(tu la.. tak kira nak masuk gak w/pun x penah menang nih)



1x First Prize





  • One Medium Landscape Hardcover or Medium Portrait Hardcover Photobooks by PhotoBook Malaysia (worth RM144)

    One bag of his/her choice from AliceWonders (worth from RM50-RM200)


1x Second Prize




  • One Medium Portrait Softcover or Medium Portrait Classic Softcover by PhotoBook Malaysia (worth RM80)


1x Third Prize




  • One Large Landscape Poster by PhotoBook Malaysia (worth RM68)


3x Consolation Prize





  • One PurseHook from AliceWonders (worth RM20)



The First and Second Prize winners will be automatically qualified for the 2009 Cutest Baby of the Planet contest (will be held on January 2010 with more great prizes).


It’s easy to enter.


Every month, we will have a different exciting theme for this contest. You just need to dig into your baby’s photo collection and find a photo that best suit the theme. And, if you don’t have one, go grab your camera and shot a nice photo now!


November 09 theme is “Cutest Baby in NATURE“.


cute-baby-nature


Yes, if you have a picture of your baby outdoor – at the beach, in the park and even back in your village… you can enter this contest. The greener the environment, the better!


Why nature? Because nature is good for babies!


Just follow the steps below and you could grab one of the wonderful prizes.




  • Get a photo of your baby in NATURE


  • Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby in NATURE Contest
    Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth.
    Write about the NATURE in the picture.
    Write your short opinion the goodness of bringing baby out to enjoy outdoor activities.
    DONE. Refer kat bawah yekk

    Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry.
    DONE

  • Leave a comment here with link to your blog post. DONE
  • Here are the links that must be included in your blog entry.


MomBloggersPlanet contest page : http://www.mombloggersplanet.com/1899/cutest-baby-photo-contest-november-09/
PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my
AliceWonders : http://www.alicewonders.com


This month’s Baby Photo Contest is proudly sponsored by:




________________________________


OK, inilah pic syafi yg ingin aku masukkan dlm contest nih.. suke sgt tgk pic ni tau esp tang gambar2 ikan yg syafi suke sesangat tuh..


Nama: Syafi Fakhriy
D.O.B: 19/2/2008 (1 tahun 8 bulan)


Cantik kan gambar ni.. mmg nampak nature sesangat.. dgn batu2 kat belakang, campur dgn pokok2 hijau yg menyejukkan pandangan.. ditambah lagi dgn air terjun campur ikan2 yg sgt friendly tuh.. mmg sgt damai.. rasa xnak balik ajer arituh.. syafi pn terpaksa aku dukung sebab kalau nak panggil dia balik, mmg dia tanak bergerak..

agak2 korang katne yek tempat ni? sebenarnyer ini kat Kelab Golf Negara Subang. gambar ni diambil 3 bulan lepas. masa tu ada majlis reception kat sana. tp kolam ni yg kitaorg tuju dulu.. sebab cantik sgt. pulak tu syafi mmg suka sgt dgn fish (sampai aku lekat fish glow in the dark dalam bilik tau utk dia)..

memang setiap minggu aku kan bawa syafi keluar berjalan2 kat park.. tak pun at least pergi AKUARIUM kat sebelah wet world shah alam. atau pun pergi tasik bagi ikan makan.. sgt tenteram hati nurani kami ni.. disamping tu syafi pun sgt hepi n siap tolong bagi makan ikan lagi.. pada pendapat aku mmg tak rugi kite dedahkan anak kite dgn nature seawal usia lagik. hopefully itu akan mengajar dia ttg kasih sayang, kedamaian, kekeluargaan dan menjauhkan dia dari sifat perosak etc. kalau duk umah asyik main alat eletronik ajer boring plak.. kalau keluar outdoor sekali sekala dpt gak dia berlari2 dan menghayati alam ciptaan tuhan yg indah ini..

ok, layan gambar lagi yek.. saje nak tepek gambar lain.. tp ini bukan gambar utk contest tuh..


mama dia wajib enterframe haha

9 Responses so far.

  1. gudlak syafi cyg :)

    lawa sgt gambar tu.....:)

  2. Mrs. Adz says:

    good luck syafi..memang cute gambar tu

  3. MaMaSyAzA says:

    wah cantiknya tempat ni..sejuk mata memandang...memang tepat ngan temanya...semoga berjaya

  4. good luck syafie..waa tanteknya panorama :)

  5. adda says:

    tenkiu tenkiu kengkawan atas moral support sumer.. suziey, dh boleh buka comment box ke?

  6. wow cantik nya gambar!!!

  7. adda says:

    tenkiu ibu umairah.. lama dh tak baca kisah umairah..

  8. syafiiiii..syafi menang sayang..tahniah!!!memang cantik sangat tempat yang mama syafi bawak tu..congratzzz

  9. adda says:

    thanks naz bgtau.. teruja betul w/pun dpt consol prize ajer.. hehe

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors