Saturday, October 3, 2009

Tensen dgn anak aku nih

Dulu, masa syafi baru lahir.. tettiap kali dia poo poo or yak yak cepat ajer dia nangis.. sejurus lepas abis berak terus dia nangi minta tukar lampin.. selagi x tuko selagi tu dia menangis2..

pastu bila dh besar sket, dia nangis gak tetiap kali poo poo..

lepas dia dh pandai ckp plak.. dia akan bgtau aku dgn cakap "yak.. yak..". so aku tau la dia dh berak. terus aku bersihkan.. masa zman ni mmg senang sgt idup aku..

tapi kan sejak 2-3 minggu ni.. bila dia berak.. dh tanak cakap apa2 dh.. bila kite tanya "syafi yak..yak.. ker?" dia diam ajer.. terpaksalah aku selalu2 jenguk isi kandungan pampers dia.. mcm tadi.. masa aku tanya dia senyap ajer.. pastu aku check mmg takde.. dh lama pastu, aku tgk dia dh ngantuk dh.. tp tanak juga tidur.. duk berdiri jer sebelah aku.. mmg takde bau apa2 masa tuh.. masa dia dh mula minum susu (nak tidur dah) aku nak tukarkan seluar dia.. aleh2 .. ada harta karun plak dlm pampers dia.. tah dh berapa lama agaknye dh dia berak.. terpaksalah gak aku bwk dia di bilik air bersihkan.. tapi montot dh start merah dah.. dia pn dh nangis2 dah.. sakit la tuh.. ayoyo mcm manalah mama nak buat syafi bgtau mama yg syafi yak..yak nih?? mati kutu aku.. padahal tetiap hari mesti ada slot ceramah utk brief syafi supaya cakap " yak..yak.. " mcm dulu lepas dh berak..

10 Responses so far.

  1. mcm tu plak yek?em..esok esok mcmn plak si rikazz tu

  2. zahra pon sama,mmg xnk ckp kalo yak.tp, norly leh tahu kalo zahra yak,sbb zahra suke nyorok kt tepi2 kalo yak.kalo kite tnya dia yak ke,dia marah.malu ah kot.hehe

  3. zawal says:

    Salam dan Pagi,dan masih berkesempatan juga saya ucapkan Salam Aidilfitri,terima kasih diatas ucapan takziah..
    Perh..berat gak N3 ni yer..anak saya pun macam tu gak..tapi bila umpan dia dgn apa yang dia nak,alhamdulillah,berubah..tapi kena tegas sikitlah..

  4. Mrs. Adz says:

    alamak tak tahu gak nak wat macam mane ni..kalau sekarang ni dok asyik intai je la pampers tu sebab eisya kan lum leh cakap lagi..kena cakap n ajar lagi la syafi ni..tapi jgn keras2 sgt nanti syafi takut lak..kena bersabar juga..

  5. nza says:

    Ankm gitulh adda..tiap2 bln ada je prubahan n sikap mrk tu. Mmg xbolh nk diduga...Tulh kesabaran sorg ibukn...Mcm2 kerenah ank nk kena lyan...

  6. sabarlah mama syafi sbb kerenah budak2 ni berubah? anak akak pun sama.

  7. hah...kalo dia susah nak bgtau..mmg slalu kena check le..kalo tak mmg akan naik merah2 le punggung dia...nnti mesti dia rasa pedih2...hazim pun perlu diperiksa setiap kali lps membuang...slalunya berdasarkan bau n muka meneran..kui kui kui...

  8. MaMaSyAzA says:

    anak akak kalo nak yak yak mesti sembunyi belakang pintu, belakang langsir...slalunya blakang langsir la...tu yg boleh tau dia yak..yak..kalo idak sama ja mesti dia tak bagitau..dpt dikesan bila dah berbau seluruh alam...pastu merah le ponggongnye...kena letak cream....samala bebudak mana pun

  9. zieha says:

    camtula adda,mcm2 pattern ,sabo jelah, cerita adda nie mangingati zieha pada kes sepupu firas, dia dah pandai ckp, tp time dia nak popo(berak), selalu dia senyap je tak nak bagi tahu(kadang2 budak nie saje je buat nakal dia tak nak ckp..apa lagi mak dia..pun #$%^&*???
    sabar jelah, nmpknya adda kena bagi tips kat anak, next time nak popo..bagi signal ye..:P

  10. sama gak lah cam anak buah lily...klu dia yak2 mesti sembunyi kat belakang pintu n berdiri n diam jer kat situ...tak taulah Qis bsr nnt camner plak...

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 339999 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors