Syafi sakit - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad

Leaderboard

Wednesday, October 7, 2009

Syafi sakit

Huhuu kesiannye anak aku nih.. asyik muntah ajer.. start lebih kurang kul 7.30 tadik. aku kasi dia ayam goreng.. bila dia gigit sikit jer terus dia mcm loya n muntah sebanyak2nyer.. aku ingatkan sekali tu ajer.. rupanyer setiap kali kasi air atau makan skit pun akan kuar balik.. padahal sebelum tu elok ajer bermain.. skrg dh 10.50mlm.. dh 11 kali dia muntah.. lembik dh budak tu.. kesian betul.. kasik ubat pn muntah jugak..

td dh bawak gi klinik. doc kasi ubat tahan muntah, ubat angin.. dia kata kalau lepas ni muntah lagi kena bwk masuk wad.. macam mana ek.. nak bawak dia masuk wad ker? skrg ni tgh tido tu.. kepenatan..

17 comments:

  1. eh..adda..bawak adda..nnt dehidrate plak sbb banyak air dlm badan kluar..biar org kata kita cemas sgt jgn kita menyesal sbb lambat bertindak

    ReplyDelete
  2. siannya syafie...bwk je la masuk wad..good for him,..at least those vitamins needed mask trus dlm bdn dia tru wyr2 tu..get well soon syafie

    ReplyDelete
  3. siannye kat syafi yang kiut tu....
    kak adda, (eh buleh ke pggl kak ni...hihi), bwk die g hopital tgk doktor kata apa, sama ada kene warded atau tak...
    risau juga kalao muntah2 gitu...

    ReplyDelete
  4. kesian nyer kat syafie...better adda bawa jer masuk wad...skrng nie penyakit tak leh dibiar..mcm2 gejala jer skrng nie..
    Risau gak tue klu muntah berterusan cam tue...

    ReplyDelete
  5. myb syafi ada masukkn sumting dlm mulut b4 mkn tak. bawalah ke hospital b4 dehidrate. at least doc leh cek up detail. kalau rawat sndri tak tau pe punca syafi asik muntah2...

    semoga cepat sembuh syafi

    ReplyDelete
  6. adda,macam mane syafi..daku doakan agar syafi sihat dan tak ade ape2..

    ReplyDelete
  7. adda, kalo syafi still x ok pas mkn ubat,better bwk jek gi spital.bahaya kan...at least, ada doctor leh pantau kesihatan dia.riso kalo bdk2 demam n muntah2 neh

    ReplyDelete
  8. adda... if x ok lg bawa je g hospital.. warded pun takpe.. takut dehidrate nanti lagi kesian... risau kalu anak sakit ni..

    ReplyDelete
  9. mmmm dlm mggu ni sya dgr 3 baby asek muntah2 jek... hope cpt sembuh kesian bb kan? nnt mesti susut bdn die

    ReplyDelete
  10. adda, sian kat syafi..mesti dah tak larat sgt tu..seeloknya bwk la masud ward..leh diorg masukkan air..& bagi pengawasan yg ketat sikit..moga sayfi cepat sembuh.

    ReplyDelete
  11. cian syafi...kalo tak tahan gak..kena bwk pi admit..lgpun dah kali muntah..byk air dah hilang..nti dehydration lak...

    ReplyDelete
  12. Alahai..kalau dah smpi 11 kali nih patut bawak la adda. Takut dehidrate pulak kang si syafi nih.

    Tina pun pernah mcm ni. Dokte kata jangkitan kuman mungkin dari permainan atau tangan. Memang kena kasi ubat. Kalau tak lambat nak baik..

    Cepat2 sembuh la ye syafi..wat adda..sabar banyak2 tau..

    ReplyDelete
  13. alahai..jgn dibiarkan..elok masuk spital terus, biarlah penat pun, Yang penting keselamatan syafi adalah segala2nya.Harap syafi ok dan cpt sembuh.

    ReplyDelete
  14. kesiannya syafi...camne 2dy. Ttp lbh baik bw spital je adda cz kerap dia muntah tu...

    ReplyDelete
  15. syafi dh ok ke??ke kena admit???ksiannye..food poisoning ke??

    ReplyDelete
  16. adda..
    kat sini..
    doc cakap..
    kalo muntah lebeh 3 ke 5 kali..
    dah kene warded...drip water.
    sebab takut baby dehydrate.
    bahya...efek nye ke otak tau.
    ko angkut aje syafi tgh2 tido tu ke spital skang jugak.
    11 kali tu dah terlampau teruk muntahnye.
    ko nak tunggu ape lagi.
    iskkk..aku lak yg riso gegila nih...

    ReplyDelete
  17. thanks u ols. alhamdulillah syafi dh ok sket.. yanti, komen ko paling kelako hahah.. thanks anyway

    ReplyDelete

Words of wisdom