Saturday, October 10, 2009

Syafi masuk wad

Related dari post sebelum nih.. aku bawak syafi gi emergency sjmc pukul 12 am hari tu gak.. sebab kesian sgt degn budak tuh.. tima kasih semua atas keprihatinan u ol.. aku buat seperti yg korang suggest.. agaknye itu jugak lah yg korang akan buat kalau korang kt tempat aku kan.. thanks u ol.. syafi masuk wad tepat kul 2 am.. penat gak nak tunggu masuk wad tuh.. sementara tunggu tuh dia muntah2 lagi.. aku kira semua sekali 20 kali dia muntah.. tu yg sempat aku kira.. rasanye cam ada yg miss jugak.. aku ada bawak towel mandi.. abis basah sampai boleh perah towel tu dgn muntah syafi.. doc kata kena virus.. mungkin jangkit dar cousin dia yg kena muntah2 gak 2 hari sebelumnyer..

syafi duk wad 273-1 kat sjmc dari 8-9/10-09.. layan gambo yek
syafi and bear.. dua dua ada sticker yg doc lekatkan masa kat emergency arituh.. cute kan..
tgk tuh, siap boleh tolak drip sendiri lagik sambil gi jenjalan.. tak ke expert syafi nih.. everytime doc nak check kena carik kitaorg dulu sebab kitaorg selalu keluar dari bilik..
pastu, selalu nyer nak mintak dukung.. adui hasilnyer sampai ke hari ni badan aku sakit2.. semalam masa on the way balik aku tak boleh cakap apapun.. diam ajer.. bila hubby tanya byk menda aku tak larat nak jawab dah.. mmg penat sangat.. doc pun faham.. sebab dia kata budak ni aktif betul yek.. baik la awak boleh balik n monitor kat umah.. senang sket.. haha thank to doc ali minhaj yg amat memahami..
tgh hari semalam baru dpt balik umah.. yahoo.. sebenarnyer aku sgt penat menjaga budak ni kt wad.. ye la dulu masa kecit2 dulu dia duk baring ajer.. skrg ni dh pandai.. asyik duk melompat2 ajer.. mlm yg dia admitted tu ajer yg lembik. esoknyer, bukak mata pepagi terus minta nak kuar bilik nak jalan2.. terpaksalah aku melayan budak nih.. tp credit to syafi; dia tak takut dh dgn nurse n doc.. relax ajer bila diorang wat procedure perubatan.. mmg berani anak mama ni..
syafi n bear kesayangan dia yg setia menemani sepanjang syafi di wad..

tetiba plak malam tadi hajat di hati aku mmg nak relax2 kat rumah.. tapi tetiba hubby plak kena cirit n muntah2.. abis dia muntah byk gila kt atas lantai. tak sempat nak ke bilik air. ingatkan job aku sebagai part time nurse dh abis.. nak tak nak terpaksalah aku jadi nurse lagik and bersihkan apa yg patut (bayangkan je la org besar punye muntah.. yaikk!! byk gilos).. agaknye keracunan makanan kot.. hasilnyer, semalam aku declare as the most tiring day of my life!! sori abang semalam mmg tak boleh ckp byk sebab penat sangat2. mmg tak user friendly kan... ingatkan balik umah nak manja suh hubby picit.. tpi terpaksa dikuburkan hasrat itu huhuu...

25 Responses so far.

  1. Mrs. Adz says:

    moga syafi terus sihat la..la hubby lak kena ke..mesti ade salah makan atau memang virus ni..jgn nanti mama syafi lak yang kena dah..lagi la haru..sape lak nak jaga 2 orang berdua tu kan..moga semuanya sihat ye..aminn

  2. sian adda.
    syafi da ok, ayah syafi pulak.
    xpe lah, pengorbanan tu namanya.
    itulah fitrah wanita, berkorban tuk suami dan anak.hope 1 hari nanti, derang dpt buat kita hepi.hehehe :)

    hope adda n family, sehat cepat :)

  3. sian kat syafie...hopefully syafi dh sihat...tp tgk kat pic tue...biar pon sakit tp aktif gak erkkk...cian gak kat mamaSyafie...mesti letih kannn...Mama syafie pon mesti byk rehat gak kang mama Syafie sakit lg teruk...

  4. adda says:

    thanks u ols. semoga kite semua ibu2 di dunia nih tabah kan.. mmg dh instinct kan.. so far ibu yg paling kuat antara yg lain.. semoga ikhlas pengorbanan kite nih.. amin

  5. nza says:

    Alhamdulillah kalu syafi dh ok...risau gak bebud ni kalu muntah adda...Kalu org dewasa xkisah sgt cz kita bolh minum air byk2...

    Apa pn aunty doakn syafi cpt sembuh...umuah!!!! Aunty pn msh xok lg ni...hu.

  6. alhamdulillah syafi dh sihat...ksian kt akk..syafi dh ok..ayah dia lak yg xok...xpela kak..sabar byk2 ye...dugaan ni...

  7. siannya yafi....doc kata pe adda? semoga syafi cepat sembuh

  8. MaMaSyAzA says:

    lepas raya ni mmg byk penyakit yg singgah...anak akak ari tu cirit birit...nasib baik la dlm 2 hari cam tu aje....

  9. ouh msk wad jgk..okla at least doctor n nurse bole monitor..ape puncanya sakit dia tu ek..hope syafiy will get well soon...

  10. QQ says:

    hope syafi cpt sembuh ye,syg...

  11. salam kak..

    ala siannye tgk budak kecik kene bergantung dgn drip air tu..sy selalu tgk ayah sy atau sy sendiri pakai..tp tgk bdk kecik..siann...semoga cpt sembuh ya!

  12. nornilia says:

    harap2 nye syafi da ok skang ye...sian btul kalau tgk budak kecik kena drip>>>susah nak bergerak...n memang cabaran ntol nak jaga budak kat wad...

    Hadif dulu x mo langsung baring atas katil...siap bwk buai lagi...mser tu dia setahun lebih...sama la macam syafi ...ngan drip tu bley jalan sana sini...siap main gelongsor lagi..trpaksa la ikut kan..

    Doa2 tak payah dok wad lagik...

  13. adda says:

    tima kasih u ols. alhamdulillah hari ni semuanye dh sembuh.. wiken duk umah ajer.. x pi open house pun. aminn semoga ni kali terakhir dia masuk wad.. semoga syafi sentiasa sihat

  14. adda,
    syafi dah balik ke? sian syafi.. seb baik gak adda bawa syafi terus ke hospital.. apapun, doakan syafi cepat sembuh.. amin.. amin..

  15. mmm... baiknye die... x sakit ke kene cucuk tu...

  16. adda says:

    anil, tu la nasib baik bertindak cepat. takut gak kan.. tq

    mama double A, sebenarnyer nangis gak masa kene cucuk tu haha

  17. hajarus says:

    good boy la syafi ni... semoga syafi cepat sembuh sepenuhnyer yer...

    teringat2 keadaan syafi masa masuk wad sebelum ni sampai hajar menitiskan air mater first time baca kisah syafi melalui blog k.fara.

  18. semoga syafi semakin sihat ye... semoga adda tabah selalu.. apa2 pun org perempuan ni sangat kuat kan... hee.. hee..

  19. adda says:

    hajar, tak sangka ada gak yg tersentuh baca entry pasal syafi. thanks.. alhamdulillah budak tu dh sihat dah

    ummi afifah
    thank. insya allah semoga ketabahan sentiasa milik ku hehe.. mmg org perempuan ni kuat kan

  20. Nurhayati says:

    siannye syafi.. sori yer baru tahu. semoga syafi senantiasa sihat dan bergembira selalu. ;)

  21. adda says:

    aminn.. thanks yati

  22. ZAKIALI says:

    takziah la kt korg ekk..
    apapon hrp2 suma dh makin pulih..
    kena cekalkn hati nie...

  23. adda says:

    thanks zaki, alhamdulillah sume dh sihat balik. serangan virus arituh

  24. Nurhayati says:

    ala ciannye syafi.. sorry beb tak tau pun syafi masuk wad.. baru dapat baca blog harini huhuhu
    anak sakit kita kena byk sabar dan doa cepat sembuh kan.. take care!

  25. adda says:

    takpe ar yati. alhamdulillah dh sihat kembali.. thanks

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors