Header Ads

test

Berbuka di Restoran Orkid Thai

Semalam adalah acara berbuka puasa dgn family hubby aku.. kitaorg mkn kat restoran thai seafood kat shah alam ni gak.. mmg best ar makanan kat sini.. sebenarnye sebelum ni aku penah gak mkn kat sini.. ikan, ketam, lobster semuanye fresh kat sini sebab kt tingkat bwh ada byk akuarium yg simpan ikan2 ni.. bila kite nak nanti dia akan masak la..

layan gambar lak.. byk gak gambar mknan yg lain x sempat di tangkap gambarnye..sebab? kitaorg dh melantak bagai dh.. yg tinggal kepala ikan masak asam pedas tu adalah.. cth lauk lain: udang goreng butter, ketam masak belacan (besar2 woo..)//air epal 2 jug + air tembikai 2 jug..


Ini je la gambar yg sempat diambil.. lapar pulok tgk hihii..

Tapi.. sesuatu yg tidak diingini telah aku nampak.. lepas makan tu aku turun bwk syafi tgk ikan2 dlm akuarium tuh.. inilah gambar ikan yg aku rasa amat kesian.. nasib baik tadi x mkn ikan bawal.. tgk laa kt bhgian kepala diorg tuh.. rasanye dipotong awal2.. xtau la kenapa.. agaknye nak senang utk dimasak kot.. tp aku sungguh x sampai ati huhuu.. ikan2 tu berenang pn lambat. cam sakit jer.. ee..boleh ke kite mkn ikan yg dh kena siksa camni?


akhir kata.. layan gambar syafi enterprem jap hahaha.. tgk la betapa bersepahnye bwh kerusi dia tuh.. aku biarkan ajer.. asalkan aku dpt mkn degn aman hehe..

14 comments:

  1. wah....mkn ktne tu???mcm prnh tgk je restoran tu...hehehe...

    ReplyDelete
  2. kat restoren mane ni yek. bukan kat restoren tasik indah tu eh. tp sedihla tgk gmbar ikan tuh. apsalla diorng buat mcm tu kan. tersiksa la ikan tu nanti..huhu..

    nway, Zara pon serupa mcm syafi. kalau bg makan sndiri konpem bersepah giler bwh kerusi. nasibla pekerja restoren tu kena bersihkan..=p

    ReplyDelete
  3. waa...bestnya brbuka ramai2 camtu..xthn tgk...

    ReplyDelete
  4. Syafi kalau makan kat luar ok tak?mksudnye behave x? saya x pnah lagi bwk Hadif buka kat lua...takut x dapek nak makan puas2 sbb melayan karenah dia...lagi2 kalau buffet yg da bebayo..kalau makan skit je...rugi

    ReplyDelete
  5. beshnya berbuka posa kat luar..
    zieha tak berkesempatan laiee..
    ermm dh besar syafi skrg yek..tapi masih dok baby chair lagi..
    Firas skrg dah dok kat kerusi orang dewasa..katanya.."rimaslah ibu dok kerusi kandang nie..tak kenyang nak makan"(ayat ibufiras reka sendiri...)..hehehe

    ReplyDelete
  6. mummy qis duk klang mesti dh biasa gi restoran ni kan.. xtau jauh dr KLANG PN..

    lily, restoran ni bkn kt tasik tuh, ni kt sec 9.. kedai takde la besar sgt. bese2 jer..

    ailin, so far tgk gak keadaanz. KALAU MOOD DIA OK.. DPT LE KITE MKN DGN AMAN.. BIASANYE AKAK dgn hubby akan letak pinggan, sudu n garfu skali utk dia.. biar dia mkn sendiri.. sambil dia leka tu.. kitaorg marathon laa.. so far ok la.. ailin cuba lah.. tp kt bwk kusi jd camtuh ar.. jgn mara..

    zieha, wow firas dh x duk babychair ker? kalau boleh, xnak kasik syafi duk kusi org dewasa lagi.. kang nanti lg susah nk kawal.. asal dia ok boleh duk kt babychair.. selagi tu la dia akan duk kt babychair..

    ReplyDelete
  7. mama belum berpeluang buka posa kat luar... si abah dorang sibok memanjang...

    ReplyDelete
  8. kalo kat umah jenuh la adda nak mop..huhu

    ReplyDelete
  9. waa seronok nye jalan2 cari makan tu. Nampak sedap lauk2 tu...

    ReplyDelete
  10. bestkan buka posa reramai..kesiannya ikan dia wat macam tu..menyiksa ikan tu tul la..nasib baik kat restoren.ade orang leh kemaskan,klu kat umah,huh jenuh nak sapu ngan mop ni..

    ReplyDelete
  11. tgk berterabur bawah baby chair tu sama gak ngan zara.. bila tiap kali nak balik kan... mesti i mintak maap kat waiter/waitress sepah.. hihi

    ReplyDelete
  12. adda,darwish dari dulu smp ni tak pernah pakai baby chair tu..gerenti mengamuk

    ReplyDelete
  13. wah... sedapnyer... tp betul la k.adda sian tengok ikan2 tu....

    ReplyDelete
  14. macm x caye jer darwish xpenah guna baby chair.. kalau xde babay chair la.. mmg susah le idup.. sebab nanti dak tu xleh duk diam hehe..

    yati, kira yati ok la tu.. siap minta maaf lagik.. kitaorg just blah gituh ajer hahaha.. mesti bengkek jer org restoran tuh..

    yg lelain.. sekali sekala buka luar mmg best kan.. lagi pulak kalau dibelanja hehe

    ReplyDelete

Words of wisdom