Header Ads

test

Entry ini khas utk sahabatku, Ita..

Ita, this entry is for u.. ko kata susah nak upload gambar kan.. ini caranye..

1. Memula sekali ko kena log in kat blogger dulu n masa nak create new post tu ko klik kat gambo "gunung" tu (add picture).. Refer gambar 1

2. Pastu ko klik kak "Browse" n select memana gambar yg ko nak tepek.. kalau lebih dari satu gambar, ko klik kat "add another image". Selepas tu ko klik kat add image..

3. Selepas tu akan keluar wiandow cam gambo no 3.. lepas ko klik "done" nanti automatic gambo2 tu akan ada dlm compose post.. tu je laa

selamat mencuba yek.. kalau x dapat bgtau ok

7 comments:

  1. tak bleh bla.. kat gambar cth tu....

    ReplyDelete
  2. wahai kak zu.. apakah yg kak zu ckp tue.. ana x faham laaa hihii

    ReplyDelete
  3. ahaks.. cikgu x tauliah la kay hehehe

    ReplyDelete
  4. ok aku try jap adda...thanks so much!!

    ReplyDelete
  5. salam.. nk lg cpt upload gmbr...
    1st, buat acc photobucket.com,
    then upload dr situ.. jgn ambik size besor sgt.. large pon dh cukup.. then dlm blog just upload guna urk..iaitu paste shj link gmbr dlm photobucket tue ke blog. senang shj... :D

    ReplyDelete
  6. yeah betul zaki.. tq menambahkan lagi knowledge kitaorg.. ita, haa kalau ko nk ikut cara zaki pn bleh hehe

    ReplyDelete

Words of wisdom