Tuesday, July 14, 2009

Bila saya nak pegi jenjalan

Bila kitaorg dh siapkan syafi utk keluar dr umah... tetapi tetiba kite terlupa barang n masuk balik dlm rumah.. or.. siap2kan dia awal2.. pastu kitaorg dgn terhegeh2 nye bersiap... INILAH YG AKAN TERJADIK...


Pertumpahan air mata akan berlaku.. haha.. syafi mulalah jatuhkan diri dia (as always kalau ngamuk..) pastu nangis2.. kekadang tu xde air mata.. tgk tu kasut sebelah smpai tercabut..



bila org tak layan, dia wat ni plak.. (p/s: jgn tiru aksi ini di rumah.. kasut sgt kotor, jadik jdn gigit or makan kasut ok.. x elok utk kesihatan)


Last2 termenung.. sebab takde org layan.. hahaha.. kesian dia..


Last2.. bila dh siap semuanyer.. abis lah bab sandiwara syafi.. so dah boleh gi jalan kan.. terus diam..
Skrg ni kalau dia ngamuk2 mmg aku most of the time x layan.. ok tak??

14 Responses so far.

  1. Mrs. Adz says:

    huh..aksi ganas ni..tula ibu ngan ayah lambat sangat siapkan..syafi marahlah..kesian syafi..good boy jgn gigit kasut ye..

  2. Noy says:

    hehe..sama ah ngan drwish..tapi drwish tak menganas..dier buat muka sedih and menonggeng..hehehe

  3. adda says:

    hahha.. ummi eisya.. sgt ganass kan.. jgn kasi eisya tiru aksi ini di rumah tau.. ahaks..

    noy, waa.. darwisy sgt behaved compared to syafi.. kurang ganass tp ok lah senang sket nak layan kerenah dia kan.. mmg good boy..

  4. takotnya bile syafi dah ngamokk..hihi
    tp pandai pulak terus ok..even tak dipujuk ye:)

    inilah namanya budak2 kan..kita as parent mmg kena sabar byk2 melayan kerenah diorang (pesan diri nani jgk..)

  5. KesahKu says:

    hehehehehe..
    x menjadik taktik syafi nak psiko mama dia..
    iskk..kalo ammar, dah berjam2 jalan2 kat luor..
    time nak balik n msuk umah aje..
    dia wat asik sebiji cam syafi dekat sejam..
    adehhh..itu pun aku x layan tau.
    huhuhuhu...
    abis seme drama2 kuar..
    siap ade pelakon tambahan agik (jiran2)

  6. Kikiki.. baekk punye taktik syafi.. nak jalan.. jangan ade pusing2 belakang da oke..ekeke. Sofea lak kelam kabut amik kasut.. ahaks

  7. adda says:

    nani, tu laa.. byk cabarannye jd ibu ni.. mmg kena sabar byk2.. mudah2an anak2 kite jd anak2 yg soleh n solehah kan..

    yanti.. tergelak aku baca komen ko.. cayalah ammar.. lg dramatis.. ingatkan anak aku je dh cukup dramatis.. setakat ni xde penonton lagi hehe..

    fara, sofea good girl.. senang jer dia kan.. xde ngamuk2

  8. Iman kalo start nangis...kalo di pujuk dia akan diam...kalo x pujuk lama dia nangis...yg best nye kalo nak diam..leh sambung lg..nangis..kekdg tu saje je dia wat..nangis ngada2 tu

  9. adda says:

    hee.. cute nye iman.. mmg manje sgt dak nih.. lebih2 lagi dah nak dpt adik kan hihii..iman kira behaved la gak.. ye laa agaknye girl x byk hal sgt

  10. kak..tu ye caranye klu ank ngamuk...oo..leh praktikn nnt ni...hehehe

  11. Rozita says:

    hahaha..kelako la cite ko kali ni...termasuk la komen yanti tu...aku ingat aku je ada masalah cam ni..anak lelaki mmg camtu kot...aku lak kena berkejo keliling keta..kalau nasib tak baik keliling telaga belakang umah aku ni sbb nak suruh dia masuk umah..huhu..letih..tapi mak dia tak kurus gak..

  12. adda says:

    mummy qis, haa.. kena ingat satu perkara nih tau.. nanti baby darwish yg dua org tu lagi la susah nak layan.. beregu tuh hehe..

    ita, betul kata ko.. aku baca yanti nye komen leh tergelak2 sorang2.. oo anak ko pn serupa gak yek.. sama la kite duk terkejar2 tp badan rupa itu gak.. tak turun2 hahaha

  13. adda...mcm spiderman pn ade..ekeke:D

  14. adda says:

    suziey, spiderman ke otoman hahha

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 370000 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..