Monday, June 29, 2009

Syafi Demam

Malam semalam aku yg mula rasa x sedap badan.. so, lepas mkn panadol terus zzzzz... pukul 4pg aku terbangun n terdengar syafi cam merengek2.. dh x sedap ati dah aku.. terus rasa dahi dia.. fuiyoo panasnyer.. dia demam rupanya.. terus aku bangun tukar pempes, kasi ubat demam n lap2 badan dia dgn kain basah.. kul 5 baru aku tido balik selepas make sure suhu dia dh turun.. masa aku gi keje dia dh mula nk panas balik..

tadik masa aku balik dr opis bdn dia dh mula panas.. w/pun demam tp syafi xleh duk diam.. main cam biasa.. cuma time dh x larat sgt baru dia merengek2, pastu bila kasi susu terus tido.. td bwk dia gi klinik.. masa tu suhu dia dh panas semula. 40 degree tuh.. doc terus masuk ubat ikut montot.. alhamdulillah xde kahak.. maybe syafi demam sebab sakit tekak kot.. aku ni pn skrg tgh sakit tekak agaknye jangkit dr syafi..

harap2 lepas ni syafi ok laa.. tu nampak suhu dh turun sket.. mudah-mudahan esok dh ok.. aminn

11 Responses so far.

  1. Noy says:

    mmg waktu demam ni,adda..i think its in the air..ubat tu works well kan..then thats good..give him some vitamin C for children tu...dat will help..Alhamdulillah Darwish ni kuat sikit..walaupun babah n mama dier batuk bagai nak tekluar perut,tapi darwish tak kena jangkitan batuk tu pun..Maybe susu enfagrow tu help him kot..noy actually nak tukar susu Mamil Gold,tapi dah tgk Darwish jrg demam tu,tak jadik nak tukar brand lain..

  2. Adda..siannye syafi demam eh..harap xberpanjangan yer...

    Makan obat..fara doakan syafi cepat sembuh..

    Nanti kite jupe eh @ kl..gathering kecil2an..keke

  3. alalalaa.. siannye syafi... tati doakan syafi cepat baik yeee.. jgn nakal2 tauuu....

  4. ciannye syafi demam...
    biasa ar tuh, kalo anak jangkit dr mak bapak or mak bapak jangkit dr anak...
    harap syafi n adda cepat sehat =)

  5. Siti says:

    adda,..syafi demam lagi yer...siannya...
    moga syafi cepat sembuh..

    dari pengalaman siti, ambik madu/spirulina during pregnancy..siti takde minum air soya n susu..lepas tu since anak2 lahir siti akan amalkan bagi madu & spirulina (yg mana ada la kat umah). alhamdulillah...mmg jarang sgt anak2 sakit/demam/selsema..

    maybe adda leh amalkan nanti yer..mana tahu pregnant lagi sorang ker nanti..hehehe..

  6. Siti says:

    oo..yer adda..siti setuju ngan noy..maybe susu pun mempengaruhi antibodi kanak2..ct tukar susu dua kali..memula siti bagi neslac (madu). lepas tu siti tukaranmum (madu) sebab ada sekali tu siti rasa susah nak dptkan neslac kat pasaran (tak tau nape)..both of them siti tgk OK..maybe sebab ada madu kot..

  7. adda says:

    noy, kuat betul darwisy kan.. tu la org ckp susu ibu ni mmg bagus kan.. syafi pn skrg minum susu enfagrow gak.. tp semenjak mkn gamat ni nampak ada improve sket dia.. ni demam pn tp dia amat aktif.. main, makan lebih byk dari masa dia x demam..

    fara, tak sabo nak jmpa lagik ni.. arituh xdpt citer lebey2 hihi..

    auntie anil, thanks for the prayers.. syafi baik tp ada nakal sket jer..

    norly, thanks for the prayers.. dh beransur sihat dh ni.. td call umah, syafi dh ok sket dah.. alhamdulillah..

    siti, pernah dgr org kata kalau mkn spiruline time peknen anak besar.. arituh masa jannah n batrisyia lahir baper eh diorg pnye berat? madu mmg bagus kan.. insya allah akan dicuba lepas nih.. amacam? nak jmpa x ahad ni?

  8. adda says:

    noy, kuat betul darwisy kan.. tu la org ckp susu ibu ni mmg bagus kan.. syafi pn skrg minum susu enfagrow gak.. tp semenjak mkn gamat ni nampak ada improve sket dia.. ni demam pn tp dia amat aktif.. main, makan lebih byk dari masa dia x demam..

    fara, tak sabo nak jmpa lagik ni.. arituh xdpt citer lebey2 hihi..

    auntie anil, thanks for the prayers.. syafi baik tp ada nakal sket jer..

    norly, thanks for the prayers.. dh beransur sihat dh ni.. td call umah, syafi dh ok sket dah.. alhamdulillah..

    siti, pernah dgr org kata kalau mkn spiruline time peknen anak besar.. arituh masa jannah n batrisyia lahir baper eh diorg pnye berat? madu mmg bagus kan.. insya allah akan dicuba lepas nih.. amacam? nak jmpa x ahad ni?

  9. Syafi pun demam gak? Hope cepat sembuh!! Kena rajin makan obat lah yer.. Achu Fizie alhamdulillah dah PULIH.. arini dah mau makan2... :D

  10. Demam lg Syafi...baby ikut tingkap ni mmg slalu demam. Kay penah baca dlm PAMA yg baby ceaser ni kurang antibodi. Sabo je laa..moga x teruk. Cepat sembuh ye Syafi syg....

  11. adda says:

    tq mamaqaypo.. mmg tgh musim.. risau kan

    kay,tu laa betul ckp ko.. tp apa nak wat kan.. menda dh berlaku.. alhamdulilah syafi dh semakin ok

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors