Tuesday, May 26, 2009

Syafi jatuh tangga

Sebenarnyer citer ni jadi minggu lepas hari khamis.. malas la plak aku nak capai kamera n amik gambar.. sekrg ni kesan leban n calar kat dahi syafi ada lagi.. calar kat mata dah hilang.. skrg ni syafi mmg sgt suka turun naik tangga.. tau la awak tu dah ada kaki tp jgn le kuat benar memanjat syafi oii.. masa hari kejadian tu aku xde.. agaknye syafi masa tu nak turun tangga.. tetiba jatuh.. maybe jatuh kepala dulu kot.. seriau aku kalau fikir2 camne dia leh jatuh.. kesian anak aku tuh.. kepala benjol cam bola pingpong (kata hubby aku).. tp lepas mil aku letak air dr biji buah pala yg digosok, alhamdulillah benjol dia dh surut hari tu jugak..

so, semalam kitaorg dah letak safety gate kat tangga bawah.. maksudnya dia dh tak boleh naik ke atas. cuma kalau dia duk tingkat atas kena lah tgk2 sket sebab kat atas xde safety gate.. auntie aku suruh bawak syafi gi klinik suruh doc check kalau2 ada apa2 yg x diingini.. tak tau laa.. should i.. or should i not ikut cakap dia tuh.. syafi nampak ok.. aktif semacam.. maybe appointment dgn doc nx week aku patut suruh doc check sekali.. sorilah malas melanda.. so, gambar2 takde la yekk.. sorii..

5 Responses so far.

  1. Mrs. Adz says:

    kesiannya syafi..hopefully syafi tak ade ape2 la..tapi better pg chck la adda dari ambik risiko kemudian hari.

  2. Noy says:

    betul kata mrs adz,kalau unsure,bwk jer gi hospital..
    tapi after jatuh tu,syafi ader muntah tak and tiba2 jer ngantuk or restless..
    kalu camtu kena gi spital..
    anyway,biasalah toddlers esp boys,ligat sikit dari girls,adda..;)

  3. adda says:

    thanks mrs adz n noy for the advise.. lepas jatuh arituh ada gak perhatikan dia.. mmg xde muntah2.. dia jatuh sebab mata dh ngantuk tp still nak manjat tangga.. last2 jatuh.. lepas kasi susu terus tido.. insya allah ahad nanti nk bawa dia jmpa doc..

  4. cian syafi..mesti sakit..mmm..hazim pun mcm tu gak..jatuh katil dah 2 kali..tergolek ngn walker...jatuh dr kerus...namanya bby boy..lasak n buas le mereka-mereka ini..huh!! sabar je le n doa byk2 moga2 mereka terlindung drp musibah...amin...

  5. adda says:

    tu la kan shila.. mmg agak buas anak2 teruna kite nih.. harap2 hazim pn xde apa2.. thanks

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 370000 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..