Saturday, May 30, 2009

Menakjubkab...

Peristiwa 1
Tarikh: 28.05.2009
Lokasi: Dalam keta kami yg comel itu
Masa: 6.30 pm (dalam perjalanan balik ke rumah)
Kejadian: Memula tuh aku biar jer.. tapi aku terperasan dia ada wat something.. 1st syafi amik glade, prfum keta tu.. glade tu dah abis, so aku letak botol n tempat holder kt belakang botol tu dalam dashboard.. syafi angkat glade tu n buat aksi cam terbangkan aeroplane.. siap dgn bunyi lagi.. ayoyo siapa ajar dia nih.. sebelum2 ni aku ajar dia ttg nak kenal aeroplane ajer..

----------------------------------------

Peristiwa 2
Tarikh: 29.05.2009
Lokasi: Restoran Khalifah, Sec 3
Masa: 6.50pm
Kejadian: Syafi menyuap mee goreng ke mulutnye sendiri.. aku sendiri x percaya.. sebab aku x penah ajar dia suap sendiri.. aku ada baca kat babycenter.com umur dia skrg dh boleh train dia utk makan guna sudu.. aku saje x ajar dia guna sudu sebab x suka kotor2.. tadik, memula tu aku ingat dia simply nak usik2 mee goreng n mimicking apa yg aku buat.. tak sangka plak dia rilek jer suap kemulutnyer sendiri.. perfectly.. caya la syafi..

----------------------------------------

Peristiwa 3
Tarikh: 29.05.2009
Lokasi: Dalam keta on the way balik ke rumah plak
Masa 7.15pm
Peristiwa: Masa on the way balik rumah tadi, aku nampak anjing nak melintas jalan.. masa tu syafi tgh asayik tgk ke tempat lain.. aku pn cuit laa dia sambil cakap, "syafi.. tu ada anjing.. dog.." pastu dia x toleh, tp muluit dia sebut, "kung.. kung" aik dia wat bunyi anjing ker.. pandainyer..


----------------------------------------

Peristiwa 4:
Tarikh: 29.05.2009
Lokasi: Dalam rumah
Masa: 7.30pm
Peristiwa: Syafi akhirnye pandai minum guna straw.. wow, bestnyer.. lepas nih nak belikan dia cup yg ada straw tu lah. nk cari yg fancy2 sket


----------------------------------------

p/s: aku sampai skrg ni pn masih lagi rasa kagum.. all that dalam masa x sampai 2 jam??

13 Responses so far.

  1. Wahh..sangat cerdik ler Syafi.. teruja Fara baca..:D

    Dia cepat pikap eh.. pandai..:)

  2. Noy says:

    good job,syafi...tak sabar nak tau his neext progress ;)

  3. Mrs. Adz says:

    syafi cepat blajar la..bagus tu..mesti bangga sebagai seorang ibukan tengok anak dah pandai macam tu..adda,post la video syafi lagi..

  4. QQ says:

    syafi mmg best ar..bijak2...

  5. wow!! Pesat betul perkembangan Syafi kan? Tahniah...

  6. zieha says:

    wah..syafi mmg cpt progress lah..sejuk ibu syafi mengandung:) alhamdulillah:)

  7. wah,..syafi..dh byk kemajuan..lps ni nk pndai ape lg la ye...

  8. wah, baguihnya syafi!!!
    makin bijak..
    sonotkan tgk perkembangan anak kite?
    tp, zahra byk blaja dr ibu yg jaga dia...
    sy byk miss setiap benda pertama yg zahra buat..huhuhu~

  9. best kan time tgk anak kita dpt buat sesuatu yg baru setiap hari...

  10. adda says:

    thanks kengkawan for the moral support.. semoga lepas ni lebih bijak syafi tuh.. semenjak dh setahun ni semua benda berjalan dgn sgt cepat..

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors