Thursday, May 7, 2009

Alkisah, sebelum syafi lahir..

Cuba tengok betul2 gambar baby kat bawah nih.. tgk bebtul tau..
ok, pastu cuba tgk plak gambar2 syafi kat bawah nih? ada apa2 persamaan tak?






pada mata aku ada persamaannyer.. sebenarnye gambar baby kat atas skali tuh adalah gambar yg aku paling suka masa peknen kan syafi dulu.. kira sepanjang peknen aku suka tgk gambar nih sampai wat jadi wallpaper kat komputer lagik.. aku terperasan arituh sebab masa tu gambar nih keluar as screen saver.. bila tgk2 balik nampak cam ada persamaan plak.. betul ke kalau kite ngandung, kalau kite tgk jer gambar seseorg baby, nanti anak yg kite kandungkan akan menyerupai baby tu? wallahua'lam....
itu je laa aku nak citer sebab rasa nak share hal nih.. kalau kengkawan lain ada pengalamn serupa sila lah tepek gambar baby yg korang suka masa peknen kat blog memasing.. nak tgk gak.. serupa atau tidak...




20 Responses so far.

  1. QQ says:

    same lar mama shafi..mase preggy suke tgk muke Shah Rukh Khan..awat Sara tak mcm SRK,tapi cam Aisywarya je..hehehehehe

  2. zieha says:

    hehehe..seakan samala....betul tu..mmg tak dinafikan klau tgk masa pregnant mmg kenan skit ..mcm firas gak..dulu i selalu tgk baby mat salleh kt pc screensaver ..skali bila firas lahir..mcm iras2 gambar baby tu gan firas:)syafi ada dimpel la..sama gan firas..so SWEET..MUAHHHS

  3. Noy says:

    a'ah.samaaaa..hehehe...so funny yet true..

  4. mmg same la....waaa....bagus tu...hehehe

  5. CoNniE says:

    a'aah.. 90% hampir serupa...

  6. MRS. K says:

    alololo.. tomei-tomenyua syafi..

  7. penah gak dengar citer kalu kiter asik tgk gambar seseorang masa peknen... rupa baby kiter akan jd iras2 ngan gambar orang yg salu kiter tgk... :)

    ada kuar kat majalah pa&ma.. baby tu jd cover story.. lupe la bulan baper punye.. tp tahun ni punye laa...

    mak ayah dia biasa je.. tp sbb mak dia salu tgk gambar anak mat salleh.. muke anak dia putih gile.. pastu mata dia bulat n mata kaler ijau kalu tak salah... comel sangattt...

  8. Rozita says:

    ada persamaan adda..tp muka baby dlm gambo tu mmg ada iras ko tu sbb tu aku kata sama...and shafi pun ikut muka mak dia la tu.. termasuk la lesung pipit tu..hehe...

  9. adda, mmg sama la... hehehe best jugak eh... aku nk cari gambar baby comel2 le mcm ni... sekarang jugak buat wallpaper... haha

  10. Mmg ada iras laa adda. Kay pn dulu letak gambo baby kat wallpaper. Nnt Kay tepek kan kat blog Kay.
    Fara, skrg ni ko peknen ke nk letak gambo baby kat wallpaper?

  11. shomell..samala mata n senyumannya :P

    mahal nya lesung pipit Syafi *_*

    Take care adda family

    Happy Mother's Day k

  12. KesahKu says:

    adda..
    hikhikhik..
    ko patut amik pic syafi sebijik sebijon cm pic baby tu...
    kalo ko kata pic baby tu syafi..
    memang org percaya..hikhikhik

    kta ms peknen ammar suke tgk abah dia tdo..
    skali keluor ammar..
    sudahhhh..
    copy paste betul2 gaya tido abah dia...
    habit kalo leka ngan sesuatu pun sama..
    tu sebab aku slalu tengok2 abah dia..
    ehh..nape ek aku x tengok anak omputih aje kan..
    kot2 ler ammar kuar mata kaler biru ke..kehkehkeh

  13. adda says:

    QQ, kalau sara cam shah rukh khan susah laa plak.. baik cam aish jer.. hehe.. lawo..

    zieha.. tanak tepek kat blog ke gambar baby yg zieha suka tgk tuh.. nak gak tgk persamaan dgn firas.. lesung pipit syafi mmg sama dgn firas.. so sweet.. lesung pipit kecik2 kan..

    mmg noy.. so amazing..

    mummy qis, awin, connie, mrs k.. nampaknyer sumer org vote sama yek.. maksudnyer ada persamaan la tuh kan..

    anil, baby yg kuar jd cover pa&ma tu rasanya bulan may kot. yg dia duk dlm baldi tuh.. so cute.. cam gambar anne geddes gitu kan..

    ita, sebenarnyer lesung pipit tu bukan mama dia jer ada.. ayah syafi pn ada lesung pipit sebijik cam mama n syafi.. so, ni dah kira genetik punye lesung pipit haha..

    fara, haaa.. ada pepe ke nak tgk gambar baby comel nih.. ada isi ke hihihi...

    kay, jgn lupa tepek ok.. tu la kay ntah2 fara tu dah ada tuh hehe..

    yanti, tak berpeluang la nak amik gambar sebijik sebijon.. syafi pn dah besar tak larat nak tahan dgn sebelah tgn camtuh.. patah pulak kang tgn aku hihi.. haha nampaknyer ammar jadi klon bapa dia eh.. bukan rupa jer tp perangai sekali hihi... very interesting.. takpe nanti utk no 2 ko tatap jer gambar baby mat salleh nanti dpt mat salleh look plak..

  14. ye la adda & kay... aku baru je test positif... dan alahan agak lebey la drpd dulu2... :( cian aku

    korang bila nk tambah? hehehehe

  15. adda says:

    waa.. what a good news.. congratulationsss... sabar je laa ye fara.. semoga anak yg dikandung menjadi anak yg soleh/solehah..

    p/s: tahun ni kalau ikut perancangan aku xdeplan lagi.. tunggu syafi besar sket.. nak manjakan budak kecik tu cukup2 dulu haha

  16. thanks adda... yelorrr aku tgh bersaborrr le ni...

    p/s : elokla tu... syafi pon kecik lagik.. at least dia dah 2 thn barulah boleh dpt adik... aku malas la nk preggy dah tua2 nanti.. insyaAllah ni yg last.. :) skang umur 30 pon dah rasa lembik gile bila preggy.. huhu :(

  17. adda says:

    ye ke dh tua2 nanti preggy lembik.. ko jgn fara.. tgk org gak.. n pembawaan budak gak kot.. gud luck fara..

  18. ye la adda... ikut org gak...ko x lembik kot... ko nampak mcm kuat je... yeah! ;)

  19. adda says:

    tak tau gak fara.. akaun memasing.. anyway good luck.. semoga semuanya bjalan dgn lancar

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 370000 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..