Wednesday, April 8, 2009

Update terbaru

Assalamualaikum semua.. minta maaf sebab dah lama gak menyepi.. sejak hari syafi kena beguk tu mmg agak bz sket.. hari ahad plak syafi dh start batuk2.. cepat2 bawak dia gi klinik soraya kat sek 3. doc check2 n dia kata ada kahak. dia beri ubat mucolix utk cair kahak, ubat lelah dan ubat batuk selsema. ubat demam aku dh ada so doc tak kasi.. malam tu syafi dh start demam.. demam dia teruk gak. bila demam, melepek ajer.. lepas bagi paracetamol dia berpeluh x ingat.. turun lah sket suhu dia.. tp lepas 2-3 jam tu demam dia dtg balik plak.. so, merengek2 balik budak tuh.. kesian aku tgk.. the good thing is beguk dia dah mengecil.. tinggal saki baki ajer..

thanks pada kengkawan yg bertanya kabar n doakan syafi.. hanya allah sahaja yg dpt membalasnyer.. really appreciate it..

lepas 2 hari, yakni semalam aku tgk batuk dia x kurang2 gak.. makin teruk ada lah. so aku bwk jumpa doc lagi.. kali ni kena nebulizer.. 2 kali wat nebulizer semalam. mak aii.. syafi nangis cam kene dera ajer masa kasi nebulizer tuh..buat nebulizer 2 kali.. tgh hari sekali, petang skali. lepas nebulizer kali kedua doc check dia ckp kahak dah takde. tapi kalau batuk dia still x improve gak kene dtg lagi arinih.. doc bagi antibiotic kena makan utk 5 hari.. so, ubat syafi sumer nyer ada 5 jenis huhuu byk nyer.. sejak semalam syafi muntah kahak.. byk gak. maybe sebab dh bagi nebulizer tu kot.. bagus laa.. pagi tadi pn muntah kahak lagi. tp aku tgk batuk dia x improve lagi.. rasanye tgh hari ni nak bawak gi klinik lagi laa.. risau laa.. sebab dia xleh minum susu.. lepas minum mesti muntah.. muntah2 tu start semalam..

yg aku perasan sejak dia demam nih, dia dh mula menggigit balik.. malam tadik, dia berusaha nak gigit lengan aku.. aku biarkan jer.. 4-5 kali dia mcm main2 gigit baju aku jer.. pastu toinggg!! adusss.. sakit banget seh.. berbekas 4 gigi dia kat lengan aku nih.. hari sebeblum tu jgn citer laa.. x padan dgn demam hehe.. agaknye gigi dia yg ke 6 tu dh nak kuar kot.. takpelah syafi sayang.. mama redha jer.. semoga syafi cepat sihat yek.. tadik demam ada sket lagi hopefully hari ni demam dia ok dah.. skrg tgh berkira2 nak kasi syafi multivitamin.. ye laa.. dia asyik sakit jer.. mana tau dgn multivitamin leh improve sket kesihatan dia tu.. tp x tau le ok ke idak.. so, any advise tak kengkawan sumer.. is it too early?? takut gak kalau ada side effect kalau kasi multivitamin ni..

Haha.. nih adalah percubaan pertama utk buat gambar scrap. memula nak guna online kat http://www.cropmom.com/. dh register jadik member.. tup2 bila nak buat layout xkeluar apapun.. rasanye application tu xboleh bukak kat pc sini.. so aku buat secara manual je ni.. guna powerpoint jer.. hasilnyer ok la gak.. xde la buruk mana hehehe consider buat manual ni kan..

7 Responses so far.

  1. salam kite orang baru nak kawan leh...kta dah add blog awak dalam blog kita

  2. Noy says:

    so glad that mumps syafi dah reduce..alhamdullillah..maybe waktu ni its the viral fever or teething..five him some teething biscuits..nasib baik tak breasfeeding kan,it will definitely hurt..and waktu ni lah noy give up Bf cos tak tahan wif darwish's bites..its a good idea to give multivits,but is syafi is feeding and taking his veges & meal well,u dont have too..Multivitamin sekrg ni are available in sweet pastiles and gummy so i bet syafi will love it..

  3. hope syafi cepat sihat...graf perkembangan berat badan Syafi sama dengan Aqish bukannyer makin naik tapi makin turun plak...

  4. alahai siannye syafi.. demam macam tu biasanya infection... sebab kahak banyak...aniq pernah kena gitu sampai kena admit... kalau dia muntah tu ok.. n bagi dia air suam banyak2... sian syafi semoga cepat sembuh...

  5. zieha says:

    adda..gang menggigit pun boleh la..firas pun suka menggigit,,aduhhh sakit tau..harap2syafi dh ok yek dr sakit beguk tu...be patient k..:)

  6. adda says:

    salam mama aqish.. selamat berkenalan.. seronot tambah kawan blog nih..

    graf syafi tu esp berat dh jd cam mendatar plak.. takde perubahan byk.. agaknye normal kot sebab anak kite 2 org pn sama..

    noy n idah.. tq for the info.. nih syafi dh nak kene admit.. doakan yek..

    noy, kalau gigit cam tu kt breast kite.. mmg meraung la gamaknyer.. huhuu

  7. Rantong says:

    Sertai rancangan terbaru berjudul: "Who Wants To Be A MillionaireBlogger.Net" 24 jam sehari, 7 hari seminggu, hanya di kaca screen komputer anda...

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors