Saturday, April 25, 2009

Tag dari Faridah Laili & Shilariff – MY NEWBORN BABY

Dapat tag dari Faridah Laili (mama aniq) & Shilariff (mama hazim). Tenkiu u ols.. i lap u hehehe..

ok, nak jawab tag nih..


1) Letakkan Gambar Anak yg baru lahir. Gambar kalo boleh mestilah gambar yang msh dalam wad maknanya gambar anak hari PERTAMA.




2 gambar di atas nih gambar 1st syafi selepas 1jam 16 minit dilahirkan..

masa ni aku sendiri pn x jmpa lagi syafi.. xpuas ati betul..




2 gambar kat atas ni plak gambar syafi keesokan harinya.. ee.. geram sgt masa nih.. masa ni lah aku 1st time berjmpa dgn anakku ini.. suke sgt pegang pipi dia yg sangat2 lembut seperti sutera..



2) Letakkan butir ini :Nama penuh : SYAFI FAKHRIY BIN SYAHIR IZAM
(Syafi Fakhriy bermaksud Penawar Unggul atau Penawar Kebanggaanku. Nama ini dipilih oleh kami mama n ayahnyer.. masa nih ayah syafi tgh treatment cancer.. sebab tu kitaorg pilih nama ni..dgn harapan dgn kehadiran syafi akan memberikan semangat kepada ayahnye dan semoga ayahnye sembuh dari sakit.. aminn..)


Nama Panggilan :SYAFI.. Kekadang panggil Fiy ajer.. tp sebenarnye lagi elok panggil Syafi sebab ada maksud, kan!!

Jantina : LELAKI..

Tarikh Lahir : 19-02-2008, 10.10pm (Estimated Due Date yg sebenarnye ialah 2-3-2008)

Tempat Lahir : Pusat Perubatan Keluarga & Bersalin UMRA

Berat Lahir : 3.20KG

Cara Kelahiran : ZAZZ.. C-ZER .. sebab syafi xleh nak kuar sampai dh lemah jantung dia.. bila dah operates rupanya doc jmpa fibroid sebesar penumbuk.. patutlah syafi x jmpa jalan kuar..

3) last sekali... apakah HARAPAN korang pada anak ini.. dan korang nak anak ini JADI APA besar nanti... dan KENAPA..?

HARAPAN : Di dalam setiap doa aku sentiasa aku doakan semoga anak aku ini membesar dgn sihat menjadi anak yg soleh, beriman, hormat org tua & menjadi org yg berguna utk agama, bangsa & negara...

AMBITION: Sebenarnyer aku cam ada instinct tak pun terasa2 yg syafi mungkin akan jd coktor.. tp mungkin itu setakat perasaan jer.. aku x kisah syafi keje apapun asalkan ia x bercanggah dgn agama.. apa yg syafi suka buat, buat laa.. yg penting jgn lupa doakan mama n ayah dalam setiap doa syafi ok..

KENAPA: X elok nak paksa2 anak utk jadi apa.. sebab every individu tu berlainan.. so, terpulanglah 100% pada syafi ok..


4) Nak tag siapa yea??

28. Ummi Abdullah Syakir


sebagai Ibu, mama n ummi, mmg seronok kan cerita ttg anak kite.. so, this tag utk u ols semua.. tp Spt biasa, mana kengkawan yg penah dpt tag ni sila ignore aje yek.. tata


8 Responses so far.

  1. thanx mama syafi.. insyaAllah akan diusahakan..

  2. Ayat last yang best tuh..keke.Da penah wat,ignore ek.

    Comeinye syafi..Sofea dulu lambat gak fara leh tgk.Coz jahit lama..abahnye siap bwak die kuar jupe nenek,tok2nye suma.dia bertuah sebab kebetulan time lahir,tok2 dua belah ade kat cni.xrancang pun nak banak awal..lg 2 minggu ikutkan..mak fara saje jalan2 sepang..xsangka..hehe

  3. Noy says:

    alhamdullilah...dah jwb tag ni...few weeks ago..tq anyway,adda

  4. CoNniE says:

    hohoho... Syafi sgt chomel mase kecik...

    owh Adda.. ku dah buat tag ini.. boley skip la kan.. hihihi...

    thnx any way...

  5. salam,comelnya syafi masa baby-putih melepak:)
    Terima kasih ye mama syafi igt nk bagi tag nih,tapi saya dh buat.Klu ada msa nnt mama jwblah tag saya ye:)

  6. Adda...nnt Kay jwb tag ni

  7. adda says:

    kay& ummi afifah, silalah amik tag jgn memalu yekk

    connie, ummu abdullah syakir,
    kalau dh jwb ignore je laa..

    noy, tq for the award.. w/pun lambat tapi ku kan tetap jawab juga hehe..

    dura, kire sama kes la kite yekk.. masa memula tuh terbayang gak doc akan bwk baby n tunjuk kat kite dulu pastu baru dia bwk baby kuar.. aleh2 kite plak org yg last tgk baby huhuu..

  8. mama syafie..
    yana dah jawab tag nih..tima kasih byk2 sbb ingat..

    kesian shafie..duk wayar2 tu..

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors