Thursday, April 2, 2009

Syafi kena beguk

2 hari lepas aku dh perasan dah nape syafi nampak tembam semacam.. aku suspect beguk tp bila aku raba2 area antara telinga n rahang dia, OK.. so, aku ingatkan simply tembam je.. lagipun semenjak baik dr demam arituh, alhamdulillah selera makan dia amat memuaskan.. semua menda dia nak makan.. susu pun kuat sangat..

semalam lepas aku balik dr keje aku berborak dgn mil aku.. kitaorg siap bercerita ttg ketembaman syafi sekarang. mil aku citer memula dia ingat syafi tgh kemam barang.. dia takut syafi kutip barang n masukkan dlm mulut.. bila dia buka mulut syafi takde pepe.. so dia ingatkan syafi tembam sebab syafi kuat makan le..

tapi malam tadik aku perasan sebelah kiri tuh semakin tembam.. aku rasa2 dgn jari, sah nih mcm kena beguk ni.. keras tempat tuh.. sebelah kanan tu ok jer.. so, aku arinih amik halfday, nak bwk syafi gi klinik.. takut gak kalau ada sebab lain..

3 Responses so far.

  1. Noy says:

    beguk ni aper?Mumps ker?kan dah inject MMR...maybe just infection kot..infection of the glands ker..

  2. adda says:

    yup noy, mumps.. dah inject dah tp still kena gak.. nak wat camne kan

    mozilla tu berkesan noy.. leh masuk hihi..

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors