Friday, April 3, 2009

Jumpa doc

Semalam aku amik 1/2 day leave sebab nak bawak dia jmpa doc.. sah mmg beguk aka mumps.. tp nasib baik syafi x meragam.. maybe x sakit tuh.. takde ubat yg diberi sebab beguk mmg xde ubat.. ubatnye cuma vaksin jer.. tp kalau dh kene tu just tunggu sakit tu baik sendirik je laa.. mumps ni dia ada dalam darah.. so, kalau dh kene vaksin MMR tuh, meybe bila kena mumps akan jadi kurang sket.. beguk tu x teruk sgt.. itulah menurut doc..

aku suka bawak dia jmpa doc meghana sebab dia check thoroughly.. abis buah dia pn kene check gak.. pastu dia check satu badan lagik.. tiba2 doc bgtau aku berita yg mendebarkan jugak lah.. aku rasa takut pn ada.. sambil tulis ni pn rasa berdebar2.. doc kata dia detect ada satu bunyi kat jantung syafi.. dia kata sebelum nih dia xperasan plak.. tp it could be from infection yg beguk skrg ni atau syafi terlalu aktif so metabolisme dia jd tinggi.. apapun doc akan sahkan semula nx month.. kalau still ada gak nampaknye kene wat heart scan.. ya allah.. risau betul hati aku.. satu hari semalam aku duk dengar syafi bernafas.. ada bunyi ke idak.. pastu dengar2 kt dada dia.. tah.. tak perasan pulak kalau ada apa2 yg pelik..

aku berdoa semoga anak aku sihat sentiasa.. aminn.. debar2 nak tunggu nx month ni

5 Responses so far.

  1. Nurhayati says:

    sian Syafi.. get well soon dear.
    kalau anak sakit kita tentu susah hatikan.

    Alhamdulillah dia tak meragam byk yer.. good boy Syafi!!

  2. Noy says:

    semoga syafi cepat sembuh..i know how terrifying it is..

  3. adda says:

    thanks yati. so far mmg tak meragam.. aktif yg amat adalah hehe

    mmg takut sgt noy. tp noy punye sms arituh really helps.. thanks alot.

  4. zieha says:

    ermm..risau kalau anak ada syntom2 sakit nie..moga syafi cepat sihat dan mama jangan susah hati.insyaallah tak der apa2 tu..:)
    pandainya zieha nie yek..hehehehe,alah mmg semua ibu di dunia mesti risau lah..kalau tak risau..something wronglah tu..hehehe

  5. adda says:

    tu la zieha.. hopefully xde pepe.. mmg le risau benor hati nih.. tp cuba xnak fikir apa2 sebab lom confirm apa2 lagi kan.. thanks

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors