ESQ 165 - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Tuesday, April 21, 2009

ESQ 165

assalamualaikum wbt..dah beberapa hari takde masa nak masuk ke blog & memblogkan diri.. rindulah dgn kengkawan blog semua.. sebenarnye dari 17-19 apr (jumaat - ahad) aku pegi kursus ESQ 165 angkatan 30 di hotel flamingo ampang.. dari 7pg - 7mlm kat sana. jadual sgt padat tp pengisiannye amat bagus untuk kite semua.. so, kepada sesiapa yang berkemampuan boleh lah pergi training ESQ ni.. satu penyertaan RM1380. Alhamdulillah, aku pergi harituh dihantar oleh syarikat tmpat aku keje.. mmg sgt bermurah hati.. semoga Allah dpt membalasnya.. aminn..

Berikut adalah serba sedikit ttg ESQ 165

The ESQ Leadership Training consists of :
1 Value - How to feel God consciousness.
The modules are:Inner Journey Outer Journey Zero Mind Process

6 Principles - How to internalise core values.
The modules are:Star Principle Angel Principle Leadership Principle Learning Principle Vision Principle Well-Organised Principle

5 Actions - How to sustain the principles and core values. The modules are:Mission Statement Character Building Self-Controlling Strategic Collaboration Total Action
Training arituh di lead oleh Trainer Pak Aminul Rachman.. trainer lain Pak Andi & Pak Aril

Sebagai manusia biasa, mmg kite byk suara hari yg jahat, persepsi & belenggu. tp setelah mengikuti kursus ini insya allah aku akan cuba mendapatkan god spot dlm diri.. mmg semua modul kite dh belajar sejak kecil lagi tp training ni memberi gambaran yg lebih mendalam ttg ihsan, islam & iman.. aku xleh nak citer dgn lebih lanjut sebab pengalaman ni mmg kena lalui sendiri baru kite boleh rasa.. insya allah..

3 comments:

  1. owh tau bende nie, husband kite pnh attend company sponser..

    ReplyDelete
  2. wow..mahal gak course tu..but u r among d lucky ones to be sent off..good for u

    ReplyDelete
  3. connie x pergi sekali ker? hubby connie angkatan keberapa?

    mmg mahal noy. tapi amat berbaloi.. kalau company antar lagi la bagu sebab xyah keluar duit poket sendiri.. sampai skrg dlm 650,000++ alumni ESQ165 ni di seluruh dunia.. bayangkan..

    melalui esq ni apa yg kite dpt ye lah kedudukan kite di muka bumi ni dan kedudukan kite di sisi allah.. setelah melalui kursus nih rasa diri lebih memahami maksud kehidupan di dunia dan kehidupan setelah mati.. kalau noy dpt chance pergi.. pergi je laa.. mmg amat berbaloi huhuuu...

    ReplyDelete

Words of wisdom