Tuesday, March 31, 2009

Dah pandai jeles ke??

Alkisah.. hari sabtu arituh aku, syafi, syahir & beberapa org opismate pergi melawat opismate aku yg baru bersalin.. sgt comel anak dia.. bulatt!! aku minta dukung sekejap baby tuh lagipun masa tuh mama baby tu ada menda sket nak buat.. pelik sungguh.. rasa kekok plak dukung baby baru lahir nih.. hihi.. camne plak bleh rasa kekok nih? syafi baru je umur setahun takkan dah mula rasa kekok plak.. pelik la pulak..hehe..

ok.. memula aku panggil syafi suruh datang dekat aku n sayang baby tuh.. spt biasa dia sua kan pipi dia kat baby.. kira ok lah tuh.. pastu dia bercakap2 dgn aku n tunjuk2 kat baby tuh.. hmm.. aku fikir ok lah tuh.. syafi sporting.. dalam 5 minit pastu aku perasan syafi dh mula duk kat kaki aku.. duk rapat2 dgn badan aku.. aikk.. dh lain mcm dah.. tak lama lepas tuh mulalah nak wat hal n start menangis.. geng2 yg lain dh mula ckp yg syafi tu jeles.. termasuk lah mama baby tu pn perasan.. bila aku pulangkan balik baby pd mama dia.. barulah syafi ok.. main mcm biasa.. laa.. dh pandai jeles ke budak nih?? lawak betul laa.. camne nanti kalau ada adik..

8 Responses so far.

  1. Nurhayati says:

    sahih lah Syafi jeles mama dia pegang baby.. dia ingat mama dia tak sayang dia la tu hehehe

    ala jangan la jeles Syafi... nanti camne nak ada adik lagi.. kan mama kannnnnn!!?? =)

  2. MRS. K says:

    wahh.. dah pandai jeles dak kecik ni!!

  3. adda says:

    betul.. betul.. betul.. tu yati.. syafi kene dgr cakap auntie yati tuh.. camne eh nak didik dia jgn jeles2 camtuh? ada cara tak?

    mrs k, hadif tak tau lg jeles kan.. nanti sampai masanya cam syafi laa jugak tuh hihi

  4. Siti says:

    Tingat lak siti masa bersalinkan batrisyia. Masa tu jannah baru 1 tahun 1 bulan. Masa memula dia tgk siti kat hospital. memang nampak sgt dia jelous. pastu takmo dekat ngan siti sebab merajuk. letih tau nak layan kerenah jannah masa tu.

  5. adda says:

    1 tahun sebulan? exactly umur syafi skrg la.. mmg memula camtu tp susah kan nak layan baby lagi.. dgn badan yg tak sihat lagi tuh.. camne yek siti buat?

  6. Noy says:

    ni lain lak yang noy fikir..org cakap kan,kalu lah adda pregnant waktu ni,and syafi berperangai camtu,ertinya adda is going to have another baby son..kalau lah syafi relax je and nak main ngn baby tu,ertinya adda will have a baby girl as ur second child..hehe

  7. zieha says:

    bila..baca msg noy..zieha dgr org ckp lain plak, kalau syafi tak suka bermain atau dekat dgn ibunya, tandanya..mama going to having a baby soon, kalau syafi suka bermain gan ibunya, tandanya..mama lambat lagi nak dapat baby lagi..hehehee..Tk per la adda..Apa2 pn semua rezeki datang darinya.Klau syafi dapat adik esok..mesti dia sayang..,sbb syafi pn dah besar:)

  8. adda says:

    macam2 yek petua org2 tua.. masa dlm pantang dulu ramai org tua ckp akan dpt boy lagi kalau peknen sekali lagi.. diorang tgk daris kat paha.. sebab ada satu garis je so diorang kata baby boy laa..

    yg mcm noy n zieha ckp tu.. nih 1st time dengar.. nak tambah sorang lagik? tgk lah kalau dh rezeki x kemana.. insya allah kena didik dia biar pandai sayang2 n x pandai jeles2..

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors