Wednesday, March 18, 2009

Best Mom of the Year Award

Dapat award lagik. Kali ni dari Fara Adura.. thanks fara.. cam x layak jer dpt award nih.. tp still aku terima dgn penuh hati.

It seems that the award comes with a set of rules which are:
1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom). Once you have written it down, you are no longer allowed to feel bad. Remember you are a good mom!
2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.
3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.


1. Admit one thing you feel awful about (involving being a mom).
hmm.. ada satu mende yg selalu wat aku rasa awful.. selalunyer ttg pemakanan syafi.. aku selalu rasa syafi cam x ckp makanan berkhasiat.. mmg ler aku masak utk dia tp dia kekadang pn xnak makan.. takut gak makanan tu x sesuai dgn selera dia ker.. atau kebetulan masa tu dia xsihat? naik pening kepala aku mikirkan hal nih.. tp kalau syafi sihat mmg dia makan byk.. yg wat aku rasa bersalah ialah tak tau nak masak apa lagik utk syafi.. kepelbagaian dlm masakan aku utk syafi tu rasanya kureng laa...

2. List 7 things you love about your kids, you love doing with your kids, or that your kids love about you.
i) Syafi is a happy baby.. memang seronok sangat bermain dgn dia.. murah dgn senyuman, bijak sangatt..
ii) Walaupun kekadang rimas.. tapi aku suka bila syafi bergayut kat kaki aku hahaa.. biasanya bila aku berdiri cthnyer tgh tegok cermin.. mulalah dia risau takut nak berjalan nanti kene tinggal.. tak tau nape aku suka.. maybe sebab rasa cam diri kita ni penting kut.. .
iii) aku rasa syafi prefer aku dr ayahnyer sebab aku rajin layan dia esp time dia tgh nak ngada2 hihi.. kalau ayahnyer wat derk jer.. aku mesti layan dgn penuh komitmen..
iv) aku suka peluk syafi kuat2.. dulu dia xsuka, selalu meronta2.. sekarang ni dah ok.. nampak dr gaya dia cam dia pn suka..
v) syafi sgt cepat blajar.. masa kecik2 dulu sebelum aku tinggalkan dia aku selalu ajar.. syafi kalau kencing, berak, lapar, nak susu mesti nangis kuat2 tau supaya org tau.. mmg sampai sekrang dia buat..
vi) aku suka sangat pergi jalan2 dgn syafi.. dia pun suka berjalan2 kuar dgn aku n hubby..
vii) syafi adalah seorang anak yg baik.. sebab dia xpenah menyusahkan org.. dia sgt mudah dijaga.. tak byk ragam..

3. Send this to 5 other moms of the year that deserve a reminder that they too are the best moms that they can be. Remember to send them a note letting them know you have selected them, and also add a link to your post that directs people back to the person who nominated you.
ok, nak tag ibu2 kat bawah yee..
1. Kay - Keabadian Cinta
2. Faridah Laili Mokhtar
3. Awin - The Power of Dreams
4. Ummi Nur Aleesya
5. Yanti - KesahKu

4 Responses so far.

  1. Noy says:

    this is the best tag.cos baru ni noy tau yg bkn noy jer rasa susah hati or frustrated on matters pasal raising my son..dont worry adda,i think its just the phase of membesarkan our toddler..

  2. adda says:

    ye ke noy?? tu laa.. terasa lega sket.. bukan kite sorang je yg ada perasaan camnih.. tu yg membuatkan kite kena lagi rajin memblogkan diri muahaha..

    agree with u noy, its just the phase of membesarkan our toddler..

  3. zieha says:

    memang peningkan nk masak utk anak..( cabaran tuh!!)hehehe.Be the best mother k..

  4. adda says:

    mmg btul zieha.. mmg nak beri yg terbaik utk anak.. tp dgn time constraint, campur dgn kepenatan keje mmg sangat mencabar. tp itulah cabaran seorg ibu nak wat camne kan

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors