Friday, January 9, 2009

Bila syafi nak sihat semula ni?

Sekrg nih syafi belum baik lg dari sakit dia.. kesian dia, dah nampak kurus dah.. sejak 2 menjak dia dia selalu sgt menangis.. agaknyer sebab sakit.. cepatlah syafi sembuh, mama nak gemukkan balik anak mama nih..

malam td dia menangis non stop dari 12-3.30 pagi.. aku dah tak tau nak wat per.. tukar baju, letak cream candida b kat tempat gatal kt badan dia, dodoi2.. dukung, kasi susu, kasi air kosong, kasi makan biskut, sumer dia taknak.. dah nak naik giler aku nih.. darah pun dah mula nak naik nih.. nasib baik syahir bawa dia turun bawah (agaknyer tgk astro kot) dalam sejam.. dpt le aku tido jap.. yg peliknyer budak tuh tanak lampu dipadamkan.. kalau tutup lampu mesti nangis.. pastu minum susu n air pun xnak langsung.. bila aku ajak main, dia nak main plak.. pastu bila bwk kuar dr bilik dia senyap plak.. bila bwk masuk balik dlm bilik dia nangis balik.. naik bingung aku nih.. harap2 dia cepat sembuh sebelum aku naik mengong..

putih2 dalam mulut dia ada lagi.. tak tau ubat tu improve ke idak.. aku nampak dah merebak ke tepi mulut dgn bawah bibir atas.. kalau x elok gak nak bwk jmpa doc laa esok..

5 Responses so far.

  1. Noy says:

    Bwk berubat kampung.modern medicine is proven beneficial tapi kdg2 kite tak nampak apa yg budak2 nmpak.wen drwish 2 mths dulu,ada 2nites he cried thruout midnite.masuk subuh,dier tido.noy bwk jumpa org pandai,alhamdulillah baik terus.minum je air tawari pakcik tu,darwish terus lelap

  2. adda says:

    ye ker noy? takut pulak dengar.. malam khamis mmg ada bawak syafi jumpa seorg hj tu.. dia kasi air and amalan ayat quran.. alhamdulillah mlm td dia tidur lena betul.. tq noy

  3. KesahKu says:

    Adda..
    ye..betul cam noy bagi tau tuh...
    mase ammar 2 bln gitu gak..
    nangis non stop start kul 12 smpai kul 3..
    memula cam x caye..sbb dok jerman kan..
    skali ngan kta2 kene...
    baru mak buat air yassin seme n baca ape2 yg patut...WA
    harap syafi cepat sembuh ya..
    aku lak yg riso nih..

  4. kesiannye syafi... hope cepat sembuh Amin

  5. adda says:

    kat jerman pun leh kena gak yanti? takut aku dgr.. aku teringat plak masa kecik2 dulu, adik sepupu nangis tgh2 malam.. masa tu aku duk skali dgn nenek kt kg.. last2 3org makcik aku kene skali..

    noy, syafi nangis malam satu hari tu ajer.. maybe one off-case.. insya allah dia ok..

    fara, tq.. doa2kan ekk

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 370000 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

About Me

My photo
Masa mengajar kita tentang segalanya.. Masa mematangkan kita seiring dengan usia..