Selamat Hari Raya Aidil Adha - Cerita Ceriti Ceritu Mamapipie

Breaking

Post Top Ad


Tuesday, December 9, 2008

Selamat Hari Raya Aidil Adha

Harap2 x terlewat lg nak ucap selamat hari raya korban.. satu pertanyaan, untuk siapakah anda berkorban tahun ini? Doa2 jgn sampai ada yg terkorban..ye lah zaman sekarang nih mcm2 terjadi, dgn tanah runtuh, eksiden, banjir etc.. semoga keluarga kite sentiasa dalam keadaan selamat..aminn..

semalam satu hari suntuk hujan.. nasib baik cuti, dgn keadaan sejuk yg teramat.. mmg kemalasan aku pun sampai tahap maksimum.. alkisah memula ingat nak keluar gi umah Kay.. dia ada wat housewarning party.. pepagi lg aku dah siap2kan syafi, tapi last2 kitaorg x pegi pun.. sian Kay.. jgn serik jemput aku yekk.. sian syafi, dah excited nak jalan, tapi xdapt jalan..

malam baru dpt keluar.. tu pun sebab terpaksa.. susu syafi dah tinggal sket.. so kene beli.. disebabkan cuaca yg amat sejuk.. aku pun pakaikan syafi baju n seluar long sleeve.. hepi ar syafi sebab nak jalan.. mata dia yg ngantuk terus segar bugar.. lepas makan kat foodcourt tesco, kitaorg naik aa kat tingkat atas tesco tuh.. aku pun remind kat syahir, "bang, tolong tgk kan botol air mineral tuh, make sure tutup rapat2.." botol air mineral tu kitaorg beli masa kat foodcourt.. lepas makan letak botol tu kat stroller syafi.. aku nampak syafi main n gigit2 botol tuh.. sebab tu aku remind syahir..

tak lama lepas tuh, syahir cakap, "awak ada minum ke air ni" aku cakap tak... ah sudah.. kitaorg terus jer check syafi.. betul, satu badan dia dah basah.. dgn tilam, stroller sumer dah lencun.. aiyoyo apa yg syafi dah buat nih? nak tak nak terpaksa lah kitaorg salinkan syafi kat tgh2 tesco.. check2 beg syafi xde lah plak baju long sleeve.. nak tak nak terpaksalah plak pakaikan dia baju sleeveless n seluar pendek.. baju tu je yg ada dalam beg.. sepanjang2 kitaorg wat tu, syafi rilek ajer.. sibuk gigit botol air mineral yg dah kosong tuh.. syafi.. syafi..

so, pengajarannyer, satu, jgn kasi anak main botol air mineral yg tutp dia dah terbuka. Dua, make sure semua keperluan spt baju etc sumer ada dalam beg..

No comments:

Post a Comment

Words of wisdom