Sunday, October 26, 2008

Syafi is down with measles..

Pagi semalam baru lah mula keluar biji2 kat muka syafi.. nampak macam ruam2 jer.. tapi aku dah rasa lain macam.. campak ker?

gambar ni diambil semalam.. dah mula nampak ruam2 kat dahi n kepala dia kan..

zoom in..


nih gambar arinih.. dah makin byk yg kuar.. maybe sebab malam tadi aku kasi syafi minum air kelapa.. mak aku kata nih namanye campak keladi.. campak dia halus2 n gatal.. memang gatal pun.. syafi byk kali bangun tidur n tergaruk2.. sian dia.. garuk bukan sebarang garuk, tapi nih garuk yg melampau.. aku tgk pun takut.. takut kulit dia luka.. anyway, aku letak gel aloe vera nampak kurang sket gatal dia tuh.. arinih nampak cam campak tu dah kuar sket2 kat tangan, badan ada sket.. n kaki.. tp skit sgt x macam kat muka dia tuh..



zoom in


aku tak risau sgt campak dia nih.. sebab syafi ni x cam sakit pun.. main2 cam biasa.. yg aku x best part batuk dia tuh.. bila batuk, nak muntah saje.. check dgn doctor hari jumaat tuh dia kata all lungs, etc clear..

2 Responses so far.

  1. rozita says:

    cepatnya dia dpt campak..anak aku x kena lagi adak..tp dia sihat kan..x pe la..

  2. adda says:

    dah sihat daa.. tu laa cepat dia dpt.. xsempat imunisasi pun.. mintak2 dah xkena lagi.. kalau anak ko kena campak nanti leh laa tanya pengalaman aku ehehe

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors