Saturday, August 23, 2008

Unwanted event: Viral Infection

Selepas seharian syafi menangis, akhirnyer semalam dia dpt tidur.. tido sebab dah bagi ubat, bukan sebab dia dah sihat.. semalam 2 kali kitaorg pergi klinik.. 1st pergi tgh hari jumpa dr Ummul, dia suspect colic, dia kasi colimix, tp sampai ptg no improvement.. so, malam kitaorg pergi lagi, kesian syafi, nak tido x boleh.. x tau ler apa hal..

jumpa dr. Meghana.. dr check2 semua satu badan.. masa tu dah nampak rashes kat badan syafi, even kat tapak kaki pun ada.. aku ingatkan campak.. tp dr cakap bukan.. dia saspek viral infection.. masa check tu badan syafi x panas tp rasa hangat sket2 jer.. dr check tekak dia kata dah merah, so suspect dah infected.. (dlm hati aku ckp, budak tuh dah menangis siang malam, mana x merah tekak dia..).. anyway semalam timbang berat syafi 8.5kg.. tinggi dah 69cm..

pagi tadi syafi demam.. aku dah beri ubat demam kat dia.. merengek jer.. pastu nak kita dekat dgn dia.. kesian anak mama.. rasa cam xnak gi keje jer.. bile dia merengek2 aku cuba urut n picit2 badan dia.. baru dia diam sket.. agaknyer sakit badan..

One Response so far.

  1. Noy says:

    Darwish trkena viral rash when he was 7mths.susah gak cos payah nak tido n dier nak dipeluk je.continue breastfeeding.it helps to reduce d rash n d fever.

Leave a Reply

Words of wisdom

Advertisements

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
 

Si Peramah

Leave footprint here

Counter

since 25/7/08

Sapa dpt hit 355555 sila print screen & email kpd addahus@yahoo.com bagi memenangi topup rm10 dari mama pipie :)

Contributors