Header Ads

test

Peknen..




Mula-mula tuh tak tau pun dan x penah terlintas pun akan pregnant secepat tuh.. orang kata bunting pelamin hehe.. ingatkan kena sakit apa pelik semacam.. demam.. tak lalu makan.. pening sokmo.. pastu tekak plak rasa x sedap, rasa masam2 pahit gituh.. semenjak lepas kawin, ramai yg tegur kenapa muka pucat jer mcm xde darah.. risau gak.. last2 aku gi klinik noraini kat seksyen 8 tuh.. tup2 dia suh buat pregnancy test.. tersenyum2 budak yg kejer situ bgtau aku positif peknen.. macam2 perasaan ada masa tuh.. gembira, blur, rasa pelik dan macam2 lagi.. masa tuh kandungan dah 7 minggu.. lebey kurang dah nak masuk 2 bulan.. aku dapat tahu pertengahan bulan July 2007... doktor siap cakap, "hmm.. merah lagi inai awak yer.. "
Aku kena morning sickness lama gak sampai berat aku turun 55kg jer.. dalam kurang sampai 6 bulan baru rasa ok sket.. masa nih laa baru berat aku mula bertambah dan bertambah dan bertambah lagi dgn jayanya hehehe...
Mengidam? x pernah yg pelik2.. setakat makan cempedak goreng, pisang goreng, sundae coklat n makanan2 biasa.. aku akan makan mende tu tetiap hari sampai laa dah jemu/termuntah..baru tukar menu lain..
bestnyer ada satu kedai mamak kat seksyen 7 nama dia HAKIM.. dari masa aku peknen sampai sekarang dah beranak pun aku x penah pegi sana.. x tahan betul tak tau laa apa yg x kena.. maybe aku dulu masa mula2 mabuk selalu makan sana.. setiap kali balik mkn mesti muntah.. last2 aku x boleh langsung makan makanan dia.. ada satu kali tuh husband aku nak sgt pergi sana.. aku suh dia park jauh2 dr kedai tuh.. w/pun dah park jauh aku leh nampak mamak tu masak.. tengok kuali yg dilambung2 mamak tu masa masak dah cukup buat aku loya.. eee.. nanti aku bila2 nak try laa pegi sana semula.. mesti dah ok kot fobia aku tuh..
Gambar nih diamik masa Management review kat Tiara Beach Resort pd 18/1/08. Masa tuh aku tgh peknen 8 bulan.. genap2 sebulan lepas tuh aku bersalin .. nasib baik x terberanak kat Tiara beach resort hehehe..

No comments

Words of wisdom